![]() |
Fotos: Aleix Art |
Plats sobre les llambordes
![]() |
L’hora de les ampolles de ratafia
al 14é sopar del carrer de l’Estació
|
Centelles. Aquest cap de setmana ha fet bo. Dissabte al vespre, els del sopar del carrer Penyaplata, van poder aprofitar fins l’últim moment sense trobar a faltar massa el jerseiet. Hi havia una quarantena de veïns, en aquesta reunió gastronòmica que ja fa catorze anys que s’organitza. Tallen el carrer, posen brases a punta i punta i taules al mig. Veïns i convidats porten i piquen d’uns primers plats elaborats a casa. El segon és una recció de carn –xai, buti, cansalada-, per fer a la brasa. Gelat, coca de crema de postres. Tast de ratafies: aquest any corrien privilegiades ampolles de la Dolors Arguelaguers –de can Rovira-, guanyadora del concurs d’enguany.
També n’hi havia que havien portat detallets i al final de l’àpat es sortejaven entre els assistents. Un servidor hi va afegir un linòleum de “La noia que es rasca l’esquena”, que va anar a parar a una jove dissenyadora. A mi em va tocar una fotografia de la Noèlia Marin, convidada a l’àpat –tots dos som veïns de la sagrera-, i que des de dissabte exposa a les finestres d’El Trabuc –espereu al post que sortirà a Aleix Art, amb més informació-.
![]() |
Noelia Marin
L’autora d’aquest
retrat és la mateixa
que ara exposa a les
Finestres d’El Trabuc
|
Basar Centelles

Paraula de poeta

Tarda amb en Musach
Diumenge va ser dia de reflexió, descans. Si ve a la tarda hi va haver una sessió del grup ÉcfrasisXXI a la mostra de Musach al Marçó. Vam coincidir amb altres visitants que es van afegir al comentari obert. Del què va explicar l’artista em va quedar una dada històrica: quan ell de jove, comença a aprendre a dibuixar i pintar –anys 1948-, a Centelles no hi havia pràcticament ningú que fes art. Sols alguns veïns,originaris de Barcelona, com un tal Cardonets, Àngels Arañó i d’altres com Joan Abancó, que aleshores estava o sortia d’apranent del taller familiar dels Musach. Però la feina dels Labarta i altres, s’havia interromput per la guerra. Així que la petita colònia d’artistes va incentivar que els nanos aprenguessin a dibuixar i pintessin, per retornar l’art “autòcton” al nostre poble. En Musach, en Matas i d’altres van ser les primeres granes. Dissabte vinent ferem la versió corresponent amb l’expo de Sarrate.
Per cert: en David Viñolas prepara gravació de disc amb el seu Trio de jazz.