FINESTRES D’EL TRABUC

Aparador literari dels estudis oberts


Fotos: Aleix Art
Centelles. Visitar els tallers dels artistes és una mica com visitar l’escena  del crim. Amb l’agreujant que normalment hi resten totes les eines i materials  que expliquen els fets. La diferencia és que no s’ataca a persones directament, sino que aquestes poden sortir afectades anímica i psicològicament. Els artistes tenen camins indirectes i subtils.
Des de fa uns bons anys que artistes de Centelles segueixen la costum importada per un d’ells, per mostrar el seu cau. L’espai, la llum, cert concepte d’ordre ajuden a entendre el treball i apreciar l’obra.
Els  artistes  dels Estudis Oberts –EO-, no representen la totalitat dels artistes del poble, però si que tenen el denominador comú que disposen d’un espai diferenciat destinat a explotar la seva vocació. Impuls que en alguns és lluita per mantenir-se en un  camp professional  difícil, poc agraït, però acaronant la llibertat d’estar fent i defensant, el que realment el cor et diu. Per d’altres el taller és més un refugi apart de la professió, on poden esplaiar-se lliurament, sense condicionants laborals ni comercials. La llibertat és més ociosa. Però el  comú és explorar la creativitat i servir-se de diferents  llenguatges per comunicar inquietuds.  

el llibre

Els EO agrupen en una xarxa a sis artistes: Pere Bruix, David Casals, Pere Mas i Regina Gómez, Aleix Mataró, Marta Postico i Jordi Sarrate.  Pintors, luthiers, ceramista, gravadors. La xarxa estarà activa sobretot el cap de setmana de la Festa Major –del divendres al dilluns-. Mentre  tant teniu una mostra dels treballs de cadascú a les Finestres d’El Trabuc, a on també s’hi ha afegit  Neus Gorritz.
Tot el que s’hi exposa està dedicat al tema comú del llibre.  A les finestres grans hi ha obra penjada o en peanes i a la petita s’hi mostra un llibre d’artista fet amb la suma de treballs de cadascú. Cada aportació és un dina 3 plegat i intervingut. Aquest obra col·lectiva es sortejarà entre els posseïdors d’una butlleta segellada amb els sis estudis visitats o adquirida directament.  

L’exposició a les Finestres es podrà veure fins el 14 de setembre. El dia 27 d’agost, a les 8 del vespre, hi haurà la inauguració oficial dels EO, amb una xerrada a càrrec de Franscesc Orenes. Els estudis dels artistes es podran visitar del 29 d’agost a l’1 de setembre, de 6 a 9 del vespre.  Hi ha un llibret amb les adreces i el plànol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: