FINESTRES: PROGRAMA TRIMESTRAL

Les Finestres dels artistes
Carla Arenas
Cocció en el tòrcul dels linòleums de la Carla

Centelles. Avui plou i hem hagut de deixar per demà la trobada amb  en Pere Relats per veure els seus dibuixos dedicats a la Festa Major. Els paper no es pot mullar i no calia arriscar-se, sent demà dissabte i tenint marge. Aquesta serà l’exposició següent a les Finestres d’El Trabuc. L’aparador va molt bé per fer mostres versàtils de material lleuger. La idea és capturar material ràpidament sortit del forn. Per això la suggerencia al Pere de dedicar una sèrie als actes de la Festa Major. Així es crearà un bon feedback entre els veïns que les acaben d’acabar i aquest infalible dibuixant urbà. La mostra serà la primera que mirarem de que per la part interior de la cafeteria, també es vegin dibuixos.

Els responsables de la cafeteria d’El Trabuc s’han avingut molt bé a acollir aquestes petites exposicions. Millorat el sistema de subjecció i presentació, encara hem millorat la sintonia i així permetem que els vianants vegin l’exposició i els clients del local, gaudeixin d’un bon cafè, un bon entrepà o croissant, i poden llegir i mirar a fora al carrer, que és una de les artèries de la vila.
Apressi pel gravat
Qui també prepara i ja té a punt el material i inclús n’ha donat detalls pel Facebook és la Carla Arenas. Gravadora, docent d’aquesta especialitat a l’Escola de Llotja de Barcelona, en cercava la seva cita a les Finestres, perqué ens portés una sèrie de linòleums fets amb varis colors, que semblen com cues de drac, plenes d’escames i trossos geomètrics amb coloracions diferents. Els primers que vam veure i que van cridar l’atenció, ja els vam presentar a la secció Salonet.  Gammes taronges. Per a les Finestres prepara una nova edició amb tons més lilosos i grocs. La  cosa pinta bé. Segur que aquestes estampes faran impressió  a les Finestres. Això serà en el tram que va del 22 de novembre, al 20 de desembre.
Abans, en el tram d’octubre-novembre, tindrem la visita d’una altra gravadora. En aquest cas, Marta Torres ,que ens deixarà una col·lecció de gravats calcogràfics, de petit format, dedicats a animals i plantes. D’aquest treball ja en parlem a l’article Treball d’Estiu dedicat a aquesta artista. I en tornarem a parlar.
Aleix Art/ Mercé Serrallonga

Instal·lació d’Alda Rabionet 
a un balcó vigatà del centre

La planificació completa d’aquest trimestre per a les exposicions de les Finestres d’El Trabuc ha anat bé per ordenar la proposta d’artistes i poder-ho preparar amb temps. Es tracta d’exposicions petites, però que volen ser mimades, com tot. A finals de novembre es planificarà el segon trimestre. Amb aquest marge es pot fer una bona recol·lecta de propostes que tant inclou artistes de casa, del poble, com de fora.

L’artista que exposarà a finals d’any, té ara obra o millor dit, una proposta seva col·locada a alguns balcons de Vic, per  una empresa que es trasllada a Vic. Es tracta de l’Alda Rabionet, que ha col·locat unes piles de cadires de fusta, en uns balcons de la Ciutat dels Sants, per anunciar la inauguració d’aquest negoci a la ciutat. Rabionet va ser també l’autora d’un espai de relax pel Mercat del Ram, a la Plaça dels Màrtirs. És un artista que treballa amb l’espai i crea escenografies per  indrets oberts, urbans, o tancats, com aparadors. Per això la saba d’aquesta jove centellenca l’aprofitarem a El Trabuc perque prepari unes Finestres ben integrades en les dates nadalenques i, també, a la polvorosa festa que hi celebrem els centellencs.    

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: