MIAU 2014

Segon sketchcrawl a Caldes de Montbuí

Centelles. Amb el lleó de la famosa font d’aigua calenta de Caldes utilitzat emulant el lleó de la Metro Golden Mayer, s’ha penjat fa ben poc la programació per la propera edició de la Mostra Internacional d’Art Urbà. Això serà el proper dissabte, 20 de setembre, durant tot el dia. Aquesta informació calenta, ens permet acabar de preparar i sobretot animar als dibuixants urbans a anar a Caldes de Montbui, per participar a una nova trobada de dibuix urbà. O com n’hi diuen sketchcrawl. L’any passat ja es va fer. Van venir una quinzena de dibuixants, entre veterans de les grans trobades de Barcelona i Vic i d’altres que ho provaven per primera vegada. En aquella trobada es van resseguir els carrers i llocs més emblemàtics de la vila termal, incloent el menjador de l’antic balneari de Can Rius, la Font del Lleó, la portada de l’església parroquial i diversos safareigs. Dinar i tornar-hi.
Enguany l’organització del MIAU ens va fer una recomanació: que aquest any ens centrem a posar en el paper les activitats programades per la mostra. L’any passat ho vam dibuixar de passada i sobretot a la tarda. Enguany ens hi cabussarem. Igual com al final de la trobada, els qui es vulguin, es podran cabussar al safareig d’aigua calenteta de la Portalera.
El programa del MIAU sol oferir propostes innovadores i engrescadores. D’entrada no us donarà molta idea el títol, però podeu confiar que hi haurà de sobre motius inspiradors per fer anar les eines de dibuix.
El matí començarem dibuixant preparatius. Al safareig de la Portalera i a Can Rius els artistes estaran muntant les instal·lacions i propostes que es presentaran més cara a la tarda i vespre. Serà uns moments per dibuixos dels espais i conèixer l’entorn i els protagonistes. Al migdia és quan començarà més la xixa d’activitats. Allà a les 11, segurament ja podrem fer una bona visita al safareig de la Canaleta, per  veure la instal·lació “Fer un safareig de draps bruts”, a càrrec de l’artista Aina Desumvila. A les 12, ens podrem presentar a la plaça de l’església per dibuixar les coreografies que  Elena Montes i Anna Macau proposaran a la gent del carrer.
L’activitat gràfica es reprendrà oficialment a les cinc de la tarda, després d’un bon dinar de menú, quan les instal·lacions i propostes ja s’han  de presentar com es mereixen: a les 5, al Passeig de la Riera, per veure la proposta del grup Enpúblic amb l’activitat de participació i investigació #unpassatmilfuturs. Entre les 5 i les 7 tindrem temps de dibuixar aquesta activitat i la que es farà al Parc de Can Rius, de nom el Globus Vermell.
 A les 7, tots al Safareig de la Portalera:  l’equip de Pou Arch posarà en safata una proposta culinària termal. En el mateix  lloc podrem conèixer una altra instal·lació de Despacio, anomenada Ensabona’t. I a les 8, un concert per a rentadors, molins i sèquies, a  càrrec d’Edu Comellas. Aquestes tres activitats al safareig de la Portalera, on al final s’acaba amb el bany de tothom dintre el safareig.

Qui vulgui venir a dibuixar al MIAU d’enguany és lliure de fer-ho. Si bé li agrairia que anunciés la seva participació enviant un email a la bústia del blog ctlls@yahoo.com. Més per res, per saber que vindrà algú i reenviar la informació amb el plànol del recorregut, per si algu s’encanta, es perd o s’afageix més tard.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: