POBLE ACTIU

Afers exteriors

Aleix Art

A part de la gent que ha participat de les recents trobades
 a Sant Antoni i pels Dolors, cal observar l’esforç dels
organitzadors per embellir l’altar i entorn amb gràcia, 
aconseguint crear uns espais acollidors.
Centelles. Aquesta setmana, casi no publico res. M’havia quedat sense notícies. Esperava unes fotos d’una amiga per explicar el seu pas pels escenaris polonesos i també havia calculat malament l’extensió que tindria una entrevista a un home savi del nostre poble. Aquesta entrevista sortirà, amb tota l’atenció que es mereix, un cop estigui corregida i certificada per l’entrevistat, segurament a la secció Tint Social del blog Aleix Art. Fets al poble, teniem un acte de la “comunitat”: la Missa a Sant Antoni el dia de la Diada. Ahir se’n va afegir un altre: missa a la Capella del Santíssim on hi ha la  imatge dels Dolors. Però més que notícies, això són fets. La notícia està en que en els dos actes hi havia gent. Més ahir als Dolors, que a Sant Antoni. Ambdós continuen gràcies a la voluntarietat  i l’esforç de les persones que ho organitzen i que ho munten. La “Capella dels Dolors” estava ahir rivetejada de flors i l’altar i els mobles del presbiteri presentaven texits nous brodats. Una de les imatges cristianes que es va fer servir en la litúrgia d’ahir era la de la Mare de Déu al costat de la Creu. Hi ha tot un llegat musical que descriu aquest moment, aplegat en les composicions anomenades “Stabat Mater”. La que a mi més m’agrada és la de Boccherini.
Cartell de l’espectacle de teatre dansa on participava 
La notícia d’aquesta setmana per mi, era a Polònia. Sí, de Centelles, van sortir 8 autocars cap a la V de la Diada. Però també teníem  a la Laura Marsal ballant a algun escenari polonés. Amb  el cartell no en tenim prou per saber el nom del poble o ciutat. No li vaig demanar. Sí que queda clar que ella hi surt i que forma part d’una proposta coreogràfica d’Alberta Ciastka i que aquesta obra es diu “¿Why” Dlaczego nie”. Segons el traductor de Google això vol dir: Perquè? Per què no. Potser quan enxampem a la Laura per aquí li podrem demanar més coses. De moment, un intercanvi de missatges al Facebook ha permés saber que la nostra ballarina ha “estat treballant aquí Polonia en una peça de dansa teatre durant 3 setmanes i dema (dissabte, 13 de setembre) és l’estrena”, explica. “Un company que havia estudiat amb mi la carrera va rebre una subvenció per fer el seu projecte i em va contractar com a ballarina, i aquí estem”, afegeix i conclou que “a partir ara, ell intentarà  vendre la peça a festivals de dansa i altres a nivell europeu , a veure que en surt de tot plegat”. Sort. Volem fotos.
Cartell de les activitats de suport al Sàhara.
A partir d’ara, les Cròniques de Centelles miraré que surtin el dimecres, enlloc del dilluns. Així anirà millor per resumir la setmana passada i presentar les coses que es faran al següent. En canvi, al blog Aleix Art, els articles principals sortiran el diumenge o dilluns, així podré resumir en fresc l’exposició vista, que normalment toca en cap de setmana.

Dèiem que els caps de setmana passen coses. A Centelles es preparen una primera part d’actes relacionats amb la recollida simbòlica de flors per dipositar al mur de mines del Sàhara. Aquest cap de setmana hi ha un grup d’actes. Un còctel de propostes: presentació programes de suport i estades al Sàhara. Ball country. L’altre cap de setmana  hi trobem, encabit, el dinar senegalès de l’Alfa (el dia 27). Us adjunto informació. Diumenge, a la tarda també hi ha una espècia de gimcana amb bicis, organitzada pel grup Baobab.  Es tracta d’un acte dintre de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Pedalada pel poble i jocs per la canalla,a la Plaça.  Hi col·labora la Penya ciclista de Centelles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: