ENTREM A LA TARDOR

Ajuda i acció

Aleix Art
Alguns dels participants a la pedalada, 
abans de començar,
concentrats a la Plaça Major
Centelles. Venim d’un cap de setmana que es va cloure amb l’acte per conscienciar-nos per la sostenibilitat en el transport  i anem cap a un altre cap de setmana en que hi destaca el gran festival que l’Alfa està preparant per ajudar al poble senegalès. La seva acció concreta és aconseguir fons per comprar i enviar una ambulància de segona mà. L’any passat vam fer ja aquell dinar que un grup de dones ens va preparar. Enguany la cosa puja graó i inclou mercat africà, dinar, concerts i festival. La cosa comença a les 11 del matí i es pot allargà ben bé dotze hores. Passa que a dos quarts de 9 del vespre tenim a la Zenda que presentarà a Roda de Ter un espectacle de dansa inspirat en el conte oriental de les Mil i una nits. Serà al Teatre Eliseu, amb entrada gratuïta, i al costat de l’actriu Sílvia Llorente, en el paper de Xarhasad. Per tant o en dividim o repartim les coses. A part, cal també anar pensant amb el futur, com amb els pessebres de Nadal. El 31 de gener ja tenim el Cau de Bruixes.
Grup Baobab/ Aleix Art
Membres del grup Baobab, fent jugar a dues petites
Però tornem endarrera: dèiem que el diumenge es va fer l’acte central de Centelles en el si de la setmana dedicada a reflexionar sobre la mobilitat en transport. Poca cosa podem fer mentre es continui confiant amb el petroli. Però al poble es va fer una pedalada popular. Centenars de persones, sobretots nens i alguns adults es van animar a seguir els organitzadors en la volta amb bicicleta.
Mentres els que podien, anaven pedalant, a la Plaça Major s’hi van quedar altres nens i nenes més petits, que acompanyats dels seus pares, es podien entretenir amb els jocs que el grup Baobab els hi havia preparat. Hi havia cinc o sis jocs diferents, de puntaria, endevinar, construir, dibuixar. L’activitat havia estat plantejada per la Pilar Acín –qui també anava darrera de fer una gimcana amb bicicletes-, però les activitats i l’organització en si de la vetllada va anar a càrrec dels jovesc membres del grup post-cataquètic, que amb aquesta activitat es van estrenar amb la cosa de fer activitats més socials. La resposta de la nombrosa canalla que va participar reflecteix la bona acollida.
Grup Baobab/ Aleix Art
Un dels entreteniments era dibuixar un punt de llibre
amb el lema “mou-te!”
Des del punt de vista de la comunitat parroquial, potser seria bo que d’alguna manera les accions del grup Baobab reflectissin de forma valenta i clara la seva inspiració cristiana, ja sigui per compartir la nostra visió com per convidar a participar, per exemple d’altres activitats que defineixen el grup. Si fóssim un grup ecologista, bé que ensenyaríem les nostres cartes.
El diumenge, a les 6 de la tarda, a la Capella de Jesús es presenta un altre llibre del filòsof centellenc  Joaquim Sala Pujolràs, “La vida entre pantalles”.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: