DIBUIX DE CÒMIC

La música és vida

Fotos: Aleix Art
Vistes de l’exposició de Lluís Sardà a la Capella
Centelles. Deu dies dura l’exposició que acull ara la Capella de Jesús, amb una col·lecció de dibuixos de Lluís Sardà, dedicats a bandes i músics. Fins diumenge, podeu veure el seus personatges que es mouen en els paràmetres de la caricatura. I és que Sardà és un dibuixant que fa còmics i aquest tipus de dibuixos. No em sembla molt esbiaixat, observar un cert contacte amb els ninots de la Pilarin. Però Sardà és més sintètic i caracteritza de seguida l’expressió, els trets fisonòmics i racials, sense caure en uns personatges fets sempre de la mateixa manera. La col·lecció musical respon a una petició que li van fer a l’artista, els de les Vesprades. El cicle de música de la tardor centellenca es desenvolupa aquests dies i com fan cada any, els hi agrada acompanyar-ho amb complements artístics. Llàstima que no tinguin previst fer algun concert a la capella, per arrodonir la relació.
Sardà divideix en dos la sèrie musical: en una banda hi ha, sobretot bandes i grups musicals. Intentant representar diferents estils i formats. Bàsicament tots són del segle XX i hi ha vàries referències a les músiques de fusió. Corals, rock, reage, jazz, rumba, duets de veu i piano, flamenc, etc. Un dels dibuixos exposats pertany actualment a l’Escolania de Montserrat. Colors alegres, atenció al fons i sobretot a resaltar els elements característics de cada grup. La tria responen a indicacions del gust del mateix Sardà, segons ell mateix ens diu.
A l’altra costat de la capella, hi ha una col·lecció de retrats dels màxims representants solistes de cada estil: Elvis Preasley, Johnny Cage, Bob Marley, Cèlia Cruz,  Frank Sinatra, etc. Sardà ha fet un treball extens i representatiu de la gran música del segle XX i presenta cada retrat com si formés part d’una col·lecció de cartes o de cromos. Fora de les referències a la música d’estils i noms, Sardà inclou a l’exposició un deliciós dibuix nocturn de la Plaça Major de Centelles amb els Baliga-Balaga de ferro, fent la seva festa màgica. Amb aquesta exposició podem donar per descobert i fitxat –ja havia exposat a la biblioteca-, un  altre bon artista centellenc i representant d’un àmbit prou concret, com és el còmic. Però aquí caldria veure també com el nostre artista s’ho fa per desenvolupar una història feta de dibuixos i arguments.  
L’exposició té el suport d’una nova iniciativa de comerç on-line de productes artístics i artesanals, que s’anomena Taller de Greta. La botiga on-line, a on es vendran els dibuixos, és una iniciativa de la centellenca Pili Sierra. I casi que s’ha posat en marxa, aprofitant aquest esdeveniment per anunciar el seu bateig al núvol.
 No podem acabar la crònica d’avui sense fer esment de la pròxima inauguració de l’exposició de pintura d’Imma Parés al Marçó vell. Artista perfeccionista, interessada amb els temes aquàtics pels reflexes i veladures, segur que tindrem una bona lliçó d’oli i aquarel·la, els propis mesos, sobre la que parlar. La inauguració és a les 7.

    

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: