LLIBRES PER SANT JORDI?

Llibres amb molt d’artista
Centelles. Ja som Sant Jordi. En el blog ja anem parlant de tant, en tant d’algun llibre que el trobareu referenciat a l’etiqueta “llibre”. Ara en aquest post especial en repassarem breument algun que ja hem esmentat i n’afegirem algun de nou. No tot són novetats d’ara. Són llibres que em sembla que estan bé. N’hi ha poquets, però bons.


Pintar fa mil anys
Manuel Castiñeiras i Judit Verdaguer, editors
Universitat Autònoma de Barcelona, Barcelona, 2014.
174 pàg.

Catàleg de l’exposició del Museu Episcopal, que recull els estudis i les imatges que han permés aprofundir en els procediments tècnics que emparaven els pintors romànics. Un llibre imprescindible per estar al dia en aquesta etapa  de la història de l’art, molt important a Catalunya, però també comuna amb altres indrets d’Europa.

Agenda “Llatinoamericana mundial 2015·: drets humans”
Varis autors.
Comissió de l’Agenda Llatinoamericana de Girona i Comitè Oscar Romero de Barcelona ,2014
300 pàg, aprox.


Pere Casaldàliga i José María Vigil estan al capdavant  d’aquesta agenda d’ús diari, molt completa, que recull textos i notícies d’activitats de les comunitats i persones implicades en la defensa de la pau i el respecta, especialment als països Llatinoamericans.  S’edita en català, castellà, portuguès, anglès. Concepte ecumènic i enguany dedicat al tema dels “drets humans”. Versions a internet, també

Color de pluja, haikus
Jordi Sarsanedas
La Puça del Petroli, Badalona, 2014
43 pàg.


Llibret que recull uns quants poemes breus de Sarsanedas, escrits seguint la idea i la mètrica d’un haikú japonès. Poemes preparats amb  col·laboració amb Eugènia Bigas  i Yayoi Kagoshima, que en van fer la traducció al nipó (amb l’alfabet llatí i el japonès). El llibret es va finalitzar pòstumament a la mort de l’escriptor. Rosa Vives, que ja havia col·laborat altres cops amb el mateix autor, acompanya els pomes amb una sèrie de dibuixos de tinta.  
Strappo, la novel·la sobre l’espoli del romànic català
Martí Gironell
Ediciones B; Barcelona, 2015
319 pàg.

Versió novel·lada de la història que ens explica el redescobriment de l’art romànic català , i el seu delicat trasllat a col·leccions privades i museus. L’espoli cap a fons estrangers va moure les institucions catalanes a actuar, per salvaguardar un patrimoni importantíssim, aleshores, desprotegit legalment.

La cuina amb Astérix
Receptes de Marie-Christine Crabos
Editorial Timun Mas, Barcelona, 1992
62 pàg.

Ara que està de moda la cuina, per als petits i també bo pels joves solters que s’indepen-ditzen, hi ha o potser encara trobareu a alguna llibreria amagada, aquest receptari, basat en les aventures de l’Àsterix. Més que com cuinar un senglar, hi ha receptes fàcils i xules per preparar diferents àpats: salats, dolços, etc. Una bona eina molt didàctica, per fer sopars “resultons” amb amics o practicar amb temps ociós, cuina “francesa”assequible. Vigileu amb la mantega.
Altres formats:
Tauler de l’Oca,
Dibuixat i pintat per Francesc Artigau
Edita: Tinta Invisible, Barcelona, 2015


S’acaba de presentar: Francesc Artigau ha il·lustrat amb el seu univers humà particular i el seu estil vibrant, un tauler del joc de l’oca. L’editorial “Tinta Invisible” s’ha  ocupat de la reproducció en facsímil del tauler pictòric, que distribueix a partir d’avui, com a peça de joc i de col·leccionista, juntament amb la fitxa i els daus per entretenir-se.  


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: