ALEIX ART PROPOSA:

Projectarem el documental “El cuadro” de David Trueba i ho comentarem amb els germans Santilari


Aleix Art
Centelles. Gràcies a l’amabilitat dels artistes germans Josep i Pere Santilari, el proper dissabte, 16 de maig, de 5 a 7 de la tarda, podrem presentar a Centelles, el film que David Trueba va dedicar al quadre “Ell@” pintat pel Josep. El film del cineasta i escriptor documenta els treballs de realització d’aquesta gran i ambiciosa obra i serveix de pretext per explicar la filosofia i l’estil de treball dels dos germans pintors catalans. Com podreu conèixer, els dos germans destaquen per un especial concepte de la pintura, versió moderna i actual de la gran pintura realista europea.

En ocasió de la projecció d’aquest documental, els dos germans Santilari, ens acompanyaran durant la sessió i en acabat de visionar el film, hi podrem parlar i preguntar qüestions per acabar de completar i comentar les qüestions sobre el seu treball i la seva pintura.
El film “El cuadro” de David Trueba s’ha presentat en molts pocs llocs (algunes poblacions, també a Madrid i fa molt poc a la Filmoteca), i mai en els circuits comercials. Els Santilari parlen ben bé del film com un regal del director cap a la seva obra. Trueba es va interessar per l’obra dels dos germans perquè les seves “imatges” solen il.lustrar les portades dels seus llibres.
Aleix Art ha seguit de prop l’evolució dels Santilari tant pel què pertoca a la celebració de noves exposicions, amb obra nova; com pel que es correspon a la presentació d’aquest film documental, que es va esdevenir fa dos anys, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, en un moment en que el film encara no disposava de la banda sonora.
La projecció del documental a Centelles serà una oportunitat important per conèixer plenament el treball cinematogràfic de David Trueba i evidentment, entrar a fons en el coneixement de la pintura dels germans Santilari, valorada i apreciada pels bons col.leccionistes i amants de l’art.
J.S./A.A.
Jordi Sarrate informa de la següent activitat, que
també comença el dissabte 16 de maig.
La sessió del documental i la posterior sessió de comentari s’inscriuran en un tipus de trobada com la que habitualment celebrem els integrants del grup ÉcfrasisXXI. Creat el 2012, aquest grup amateur de centellencs, es reuneix de forma periòdica per comentar i analitzar obres d’art, des del punt de vista del plaer estètic, l’anàlisi formal, el iconogràfic, el del context de l’artista i l’entorn, etc. La sessió a Centelles amb els artistes i amb el públic mirarà de ser fidel a l’esperit de comentari obert del grup ÈcfrasisXXI. Els integrants solen ser persona agosarades, capaces de plantejar una lectura o comentari, abans que la veu autoritzada dels artistes, ho confirmi o ho matisi. Però així sempre es deixa espai a la lliure interpretació.

Gràcies a l’amabilitat i compromís de l’Ajuntament de Centelles, la projecció del documental es farà al Casal Francesc Macià, a la sala gran, amb entrada gratuïta i oberta a tots els públics, de 5 a 7 de la tarda. El film dura uns 60 minuts. El comentari posterior ens ocuparà una estona similar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: