FINESTRES D’EL TRABUC

Crònica del país que anem fent

Alucinamandarinas presenta a les Finestres d’El Trabuc el seu relat del procés subiranista de Catalunya, a través de titulars del diari AraCentelles. A vegades sí que sembla que la història política recent del nostre país s’ha generat sobretot a través de declaracions, contradeclaracions i titulars a la premsa. I poc parlar-ne i dialogar en profunditat, tal com pertoca, del que realment suposa construir un nou Estat. Pot ser, per això han esgarriat el camí i trigaran més a recompondre el puzle i a convèncer a la majoria.
Tot això ve a tom de l’exercici, aquest cop sí buscat i forçat d’explicar aquest procés independentista a través de titulars, muntats com a cartells. Projecte d’Alucinamandarinas que actualment podeu veure a les Finestres. La puntaria amb l’exposició una mica ja anava cap a que el cartell que seguís al 27S anunciés més aviat una proclamació.
Efectivament el binomi de dissenyadors gràfics s’ha ocupat de narrar el procés independentista a través de titulars del diari Ara.
El format del suport ja vol assemblar-se al d’un “tabloide” d’un diari. La Crònica comença a dintre el local i segueix per la banda del carrer.
Cartells de detalls
Alucinamandrinas ha cuidat les formes, la tipografia clara, i també ha dissenyat un sistema geomètric que forma la trama del fons, que d’acord amb un us simbòlic de la forma i dels colors posa el seu comentari personal a la situació. Subtilment, de manera carinyosa i agradable, ens parlen de l’evolució, el conflicte i el joc de la pilota entre el sector sobiranista i el que darrerament anomenem unionista. A vegades els cartells poden dir més que un discurs.

Alucinamandarinas ha treballat els cartells amb tècniques infogràfiques, seguint amb el seu estil minimalista i impersonal característic.
Definida bastant consistentment aquesta col·lecció de cartells periodístics, la mateixa proposta que hem descobert en primícia els centellencs, l’equip de dissenyadors, també l’ha fet arribar a la redacció  del diari català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: