NOVES EXPOSICIONS

 Sarrate torna al Marçó

Jordi Sarrate a punt d’inaugurar “Mar de poetes”, al Marçó. A Sabadell es fa un mostra amb pintures de l’Ignasi Arañó. Jaume Puigdoménech exposa els seus arams a la Capella de Jesús.
Aleix Art
Vista de la part dedicada a “La fàbrica” de Martí Pol, a 
l’exposició de Sarrate a Badalona, que aviat es veurà al Marçó.
Centelles. Encara no he mogut fitxa per reunir dades i imatges de les pintures que l’Eugenio Ocaña exposa aquests dies a Granada. El nou Premi  Centelles aviat haurà de pensar amb nosaltres.  Però sí que tenim a tocar canvi d’exposició al Marçó i a la Capella. En el Centre d’Art aquest diumenge hi  aterra una exposició temàtica amb obra de Jordi Sarrate: “Mar de poetes”. Es tracta del mateix projecte expositiu que ja vam ressenyar en aquest blog,  vist a Badalona. Si bé en el cas de Centelles sembla que es centrarà en les obres dedicades a Miquel Martí Pol, Miquel Desclot i Vicent Andrés Estellés.  Les obres que podreu veure accentuen la relació de Sarrate amb aquestes belles plumes catalanes i sobretot les que van inspirar llibres d’artista de la col·lecció El Bordiol. Sobretot no faltarà “La Fàbrica”, que potser és el volum més emblemàtic dels que ha fet Sarrate. Part d’aquest llibre, Sarrate mostrarà els linòleums i també, esperem veure el tapís que ja es va exposar a Bètulo.
Tot i aquestes oportunitats, personalment i si m’ho deixeu comentar, considero que no fa massa de l’anterior exposició de Sarrate al Marçó (ja dedicada a Espriu) i també dels homenatges als poetes a la Capella. L’exposició al Marçó em sembla reiterativa.  En aquest sentit crec que la tasca del nostre Centre d’Art,  s’hauria de focalitzar en explicar i posar en valor, el patrimoni que guarden al primer pis, amb més exposicions individuals dedicades als Premis Centelles més antics. I en tot cas, si comparteixen que la tasca de Sarrate és interessant i enriquidora, potser el Marçó, com a Centre, podrien ajudar a que l’artista podés portar la seva exposició a llocs més distants de  Centelles, Vic i Badalona.
Amb bon ull, però, per a la nova exposició, Sarrate ha procurat treure les obres ja vistes fa poc a Centelles –excepte l’obra de les onades del mar fetes amb  mirallets- i armar-la amb la companyia de pesos culturals interessants: el dia de la inauguració, diumenge 25, a les 12, Rafael Subirachs cantarà “La Fàbrica” de Miquel Martí Pol. El diumenge, 1, Joan Anguera recitarà Vicent Andrés Estallés  (el poeta de capçalera de l’Ovidi Montllor, també). Miquel Desclot hi serà el dia 8 per recitar les seves poesies.
 Sarrate ocuparà uns dies el Marçó. Un altre veí del carrer Jesús, ocupa la capella amb les seves obres de relleu sobre aram i treballs amb escultures de metalls: Jaume Puigdomenech torna a exposar els seus treballs a la capella. Obres noves i d’altres que permeten repassar els reptes i els temes que ha abordat. Tal i com ja vam veure l’any passat a l’exposició Col·lectiva Aleix Art, Puigdomenech està explotant bastant la línia de peces de metall i forja, que reconstrueix i reordena en nous objectes de caire decoratiu i escultòric.

Ignasi Araño a Sabadell

A.A.
Detall de les dones a la platja, un dels molts temes
tractats per l’Ignasi Arañó, durant la seva carrera,
que ara es pot veure a l’Acadèmia de Belles Arts de
Sabadell.
Fins a mitjans de noviembre, la sala de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell -Pg de Manresa, 20-, que funciona com una galería, exposa obra d’Ignasi Arañó. Els seus descendents han fet una selecció de les seves pintures, per presentar al públic sabadallenc. Sobretot paisatges, panoràmiques urbanes –Barcelona- i  marines –les famoses platges allargades-, que testimonien la passió del Ñay per la pintura i resumeixen les principals etapes. Entre aquestes hi ha una marina amb unes roques que fusionen la forma d’una dona estirada, record de la vessant onírica de l’artista. També hi ha un entorn boscós, amb parts tractades amb diferents conceptes: hi ha una part més geométrica, l’altra més impressionista. En la mostra abunden de fet les peces amb una pinzellada separada, de tocs petits, tipus impressionista. I altes obres amb les taques més estirades, però que com les altres, incideixen en l’atenció del l’artista en la captura del moment, la llum i l’atmosfera.

L’exposició de l’Ignasi Arañó ocupa a pla del carrer. El mateix espai, en un pis inferior inclou altres dos artistes prou interessants: gravats i pintures de Gemma Molera i dibuixos d’Alex Puig.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: