EXTRA:

El Premi Centelles aparca l’exposició

  • Eugenio Ocaña confirma que no farà l’exposició a Centelles, amb la que es celebra i es dóna a conèixer l’obra del nou Premi Centelles del 2015. Almenys no la farà el 2016. Informem de les seves “raons” i del poc que costa posposar.


Centelles. Ahir m’ho van dir. Ho vaig comentar amb el regidor de Cultura i finalment he obtingut resposta confirmant-ho del mateix Eugenio Ocaña: el guanyador del Premi Centelles 2015 ha renunciat fer l’exposició que acompanyava com a premi, els 3000 Euros, el proper mes de juny. I no sap quan la podrà o voldrà fer.  Les “raons justificades”: el mes de gener serà pare, operen també al seu propi progenitor i es prepara per un trasllat d’habitatge. No es pot plantejar l’exposició tal i com a ell li agradaria abordar-la. Manca de temps. Però també comenta que li suposa un cost important, traslladar les obres. Ocaña va ser proclamat guanyador del Premi Centelles el finals d’agost passat. El Premi inclou la dotació econòmica, l’exposició i catàleg. El pintor és de Granada. Ja no va poder venir a recollir el Premi. Però ara posposa també la seva segona i especial aparició prevista per d’aquí set mesos. En aquest mateix blog hem dedicat algun post a explicar la seva obra i fa uns mesos ja vam informar d’una exposició individual seva amb obra nova, presentada a la seva ciutat natal. La seva obra i trajectòria no és especialment coneguda a Catalunya.

Assentar precedents

Les raons i decisió de  l’artista també les tenen sobre la taula, la Comissió del Marçó i al menys el regidor de cultura, Xavier Serra es va mostrar ahir decebut per aquesta decisió. Sentiment que també comparteix-ho, ja que em costa entendre que algú que es dedica a pintar i vol fer d’això la seva professió, renunciï, sine die, a una proposta que precisament ofereix una plataforma per recolzar la seva obra i en el seu cas, també donar-lo a conèixer a l’altra punta de la península. Per molt que suposi un esforç de treball i inversió, hom també hauria de calcular el que pot reportar l’exposició a llarg termini i a posteriori.  
Imatge recordatori de l’exposició que vam referir de l’Eugenio
a Granada, fa unes setmanes, amb obra nova. No sembla que
aquesta ni la d’etapes anteriors, hagin de passar per Centelles, 
aviat. Esperem que la Comissió i els nostres representants 
puguin millorar la situació.
La inversió, el transport, realment suposa tant? Fent càlculs, a la meva manera, omplir la furgoneta d’obres petites i mitjanes, anar i tornar de Granada, suposen uns 200€. 400 si comptem que les ha de recollir i sense sumar ni dietes ni extres. Un 14% del premi. No es pot pas aspirar viure de premis sempre. S’ha de sembrar i arriscar, com fan en altres professions. Potser no hi té cap obligació a fer-la. Però l’hi hauria d’importar i prendre’s el projecte del Marçó vell en serio. No va bé que s’assentin aquests precedents -ni tampoc que es vagi fent habitual que el premiat no vingui a recollir el Premi. En qualsevol cas espero que l’artista recapaciti i que els dies de Nadal l’inspirin millors propòsits i assumeix-hi aquest projecte expositiu que l’apropa a Centelles, amb il·lusió, trempera i dedicació. Les circumstàncies familiars, per molt importants, no són més especials. Centelles també s’ho val. Ànims.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: