BRUIXES AMB LLAPIS

Preparant el 3r Sketchcrawl
  
Aleix Art
Aquest dissabte vaig fer aquest dibuix a la sabateria de la Maria Antònia
Viñolas, que finalment ha abaixat la persiana. El dibuix, en aquest cas,
és un nou testimoni, un document personal,  per explicar i 
recordar un espai que molts hem viscut.
Centelles. Ahir es va publicar al programa del 19é Cau de Bruixes. Això serà a finals de la setmana vinent. Aquest cap de setmana, primer toca Sant Antoni. I al cap de vuit dies, barret negre i escombra: no hi ha cap proposta sonada com la del record de l’any passat. Però crec que n’hi podrem treure el suc. Ja hi ha penjats alguns cartells: com el que dóna instruccions pel divendres 22, que a les 9, hi ha el sopar. L’any passat va ser molt divertit. Sobretot si et toquen a prop algunes bruixes o bruixots que són qui realment posen la salsa, o més aviat la màgia.  Deixeu-me dir que una mica abans, entre les 7 i les 9, a El Trabuc inaugurarem o més aviat ferem una tertúlia amb Marc Tañà, artista de Manlleu, component de la Solitària, que ens ha deixat obres bàsicament de dibuix, collage i gravat que penjarem aviat. Concretament aquest dissabte, a la tarda. O sigui que tindreu una setmana per anar-ho estudiant i el divendres ell ens ho explicarà en primera persona. 
Aleix Art també aporta una altra activitat que es va renovant: l’sketchcrawl embruixat. Tercera edició. Això vol dir que tornarem a sortir al carrer amb el blog de dibuix. I aquest cop amb el propòsit de seguir més extensament la festa. L’any passat a mitja tarda ja en vam tenir prou. Però sí es vol es pot pancar molt. Per això caldrà treure suc del programa i intentar estar al lloc adequat, a l’hora correcta per tal de dibuixar i a més, capturar coses interessants. Els sketchcrawls o el dibuix urbà intensiu, s’interessa per l’espai, la gent, el murumuri del carrer i dels espais interiors. El menjar, un detall. Retratar la vida, dibuixant. I en aquest cas, el Cau.
Enguany l’sketchcrawl embruixat coincideix a més amb les trobades trimestrals de dibuix urbà que es celebren a tot el món, al mateix dia. És a dir: el mateix dissabte, 23, si volguéssiu podríeu dibuixar i trobar gent dibuixant a llocs com Nova York, París, Barcelona, Santo Domingo i Centelles. També es fa sketchcrawl a Vic. Però ells ho fan solament al matí. De manera que a la tarda es poden afegir al nostre si és que no som la primera opció. El fet és que aquell dia els dibuixants urbans propers hauran de triar on obren el quadern. Però ja sabeu que Centelles sempre és una bona opció. La ruta detallada que seguirem la publicaré un cop resolgui alguns dubtes. El que és segur és que al migdia anirem a dinar. Hem reservat lloc a un restaurant de Centelles. Menú de 15€, a base d’amanida, mongetes, patates, carn a la brasa i de tot.  Els dibuixants amateurs o avançats que vulguin venir si poden apuntar, mentre hi hagi lloc. El dinar també és temps de dibuix pels sketchers més nerviosos. Però sobretot per un gènere particular: el retrat. 
Els sketchcrawls es cosa de vidilla social, de dibuixar amb companys. Compartir. Dibuixar a mà, tranquil·lament, però amb la pressió de que al cap d’una estona es canvia d’escenari. Aquest cop posarem marges de temps d’1hora. Les trobades acaben penjant els dibuixos a internet on tothom els pots veure. Per més informació o si us voleu apuntar, us podeu dirigir al mail: ctlls@yahoo.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: