PRIMAVERA ARTÍSTICA

La fira d’art de Centelles es farà a la zona del Triquet
  • Es convoca la cinquena edició de la Fira de Col·leccionisme i Mercat d’Art, pel proper 24 d’abril.

Centelles. La Fira de Col·leccionisme i Mercat d’Art és una de les quatre cites firals que l’Ajuntament de Centelles ha ofert des de sempre, com una cita destacada, juntament amb la Fira de la Tòfona, la de la Ratafia i també el Mercat del Trasto. Cada una en un equinocci.  Però fins ara la Fira d’Art, s’havia fet a l’Avinguda Rodolf Batlle. I per ubicació i uns criteris selectius una mica laxos, a vegades acabava sent una fira del trasto, segona part, amb pocs artistes i pocs col·leccionistes de debò. Ara, l’Ajuntament, amb l’equip de la regidoria liderat per Xavier Serra han decidit donar un nou impuls a la fira d’art i apropar-la al centre, concretament a la zona del Triquet (sagrera). D’aquesta manera s’ubica en un punt més central i accessibles de la vila, especialment agradable per ubicar-hi més parades –com es demostra amb el Mercat Màgic-. La Fira d’Art guanyarà així una millor presència i s’acostarà al plantejament  de les fires alimentàries que fins ara tenien com més importància en imatge i ubicació. El canvi d’ubicació s’espera que actui com un reclam important per atreure artistes i col·leccionistes i que puguin oferir als visitants interessats i als espontanis del mercat dominical, una bona oferta de productes.
Aleix Art
Ja fa uns quants dies, Jordi Sala Morell va presentar un 
seu llibre de poesies. Versos escrits en la forma de haikus, 
que ha aplegat sota el títol de “L’instant obert”
Editat per “Emboscall”, està prorrogat per Sam Abrams i
va ser presentat per l’autor, arropat per Montserrat Grau
i Albert Prat, en un acte de petites dimensions, 
celebrat dintre l’antiga ferreria. Els dos amfitrions van
recitar alguns dels poemes i després Sala va explicar l’origen
del seu treball, Ens consta que no és la primera vegada que
posa sobre paper alguna idea literària. Entre aquests
haikus “centellencs” n’hi trobem un dedicat a Fukushima
que us poso d’exemple:
La polseguera/  duia genets temibles/ que ens traspassaven./
També la terra i l’aigua, elementals per viure.”
L’Oficina de Promoció Econòmica que és qui convoca la fira ha compartit ja el reglament bàsic i la butlleta d’inscripció (web ajuntament i mailings). Però la ubicació de la fira s’haurà de modificar i també ja sortirà bé en el cartell, adequant les dades a una decisió que s’ha concretat aquesta mateixa tarda. La fira tindrà lloc el 24 d’abril, un diumenge, durant el matí. Els participants-expositors hauran d’estar al cas de l’horari de muntatge per no trobar-se amb problemes en l’accés, donat que per arribar a la sagrera, s’ha de passar per la Plaça Major i si fa el mercat dominical. Anar dora serà el millor remei, però  ja ho indicaran.
Els Bonobos criden
El divendres darrer del mes de febrer el grup musical dels Bonobos penjava a la seva web, el seu segon àlbum, titulat “Crida!”. Un recull d’onze  cançons noves  que en essència continua amb l’aire alegre, on desenvolupen el seu discurs de consells , d’explicar coses de la vida que els preocupen, però ho embolcallen amb un so i una instrumentació bastant diferent. Fent una broma tonta, és com si en el primer treball –Animalanima-, s’inspiressin beben cerveza i ara ho fessin amb taquila. Perquè han pujat de to de ritmes, revolucions, sons com electrònics i d’aire mes urbanita. El cd sona tot ell molt pulcre i ben quallat; caldrà veure com la banda liderada per Jordi Ginesta es desmalena dalt l’escenari. El concert de presentació del nou treball, que com diem ja té cd físic, serà en primícia a Centelles, el proper dissabte, 16 d’abril, a la plaça Major.  No se si convocaran el poble per fer un altre videoclip…

També podem informar que en Pere Relats es prepara ja per instal·lar la seva exposició de dibuixos i pintures a la Capella de Jesús. Tal i com recull la invitació i alguna informació publicada, l’exposició s’inaugura el proper 19 de març, Sant Josep, a les 7 de la tarda. Relats porta molts anys pintant i darrerament ha estimulat la seva obra, sortint al carrer a dibuixar, a l’aire lliure, fet que ha repercutit en ampliar temes, sentit i recursos la seva tècnica. Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: