COMPROMISOS DE CAP DE SETMANA:

Dies de solidaritat
Centelles. Aquest dissabte i el vinent concentren les activitats principals que Centelles destina a aconseguir recursos per a solidaritat social, i que d’alguna manera centren actes i esforços de molts durant tot el mes d’abril. Hi ha activitats de diferent índole: algunes botigues mostren ja els barquets fets artesanalment per mestresses centellenques, que segueixen la moguda iniciada fa dos anys amb les flors i continuada l’anterior amb els coloms. El mural definitiu amb els barquets, alusió al transport que porta, salva, ofega o expulsa els refugiats es farà per Sant Jordi, a la plaça Major.
Però avui a la tarda, dissabte 9, es córrer la cursa solidària a favor del poble del Sàhara.  Córrer és a més a més. L’important és aportar els medicaments en la inscripció que s’enviaran en els campaments. Tothom, corri o no, pot aportar aquesta ajuda, que anys anteriors era en forma de paquets d’aliments, després en aliments per a celíacs. Cada any s’ha anat modificant per adaptar-se a les necessitats d’un poble que ha fet d’una situació temporal, la tònica quotidiana. Les curses han guanyat popularitat i hi participa molta gent. Això suposo que serà suficient per a què els frickies de les curses aportin desinteressadament la inscripció necessària.
Al cap de vuit dies, dissabte vinent, tenim  la jornada maratoniana dedicada a recollir donacions de sang. Igual com el  Festival del Càncer, la cita anual s’ha convertit en un aparador d’activitats diverses per animar i acompanyar les donacions que, com cada any, es fan a l’edifici històric de l’Escola Idelfons Cerdà. El programa d’activitats avarca tota la jornada maratoniana que s’iniciarà a les 9 del matí i culminarà al cap de dotze hores.  Pels que ens fixem amb l’aportació en el terreny de les belles arts, podem ressenyar que enguany l’obra que il·lustra la propaganda és de l’Ernest Faixedas, que la va fer l’any passat. Enguany l’obra que un  artista de Centelles aportarà a la col·lecció local és en Josep Musach.
Un joc per a tothom

Des del blog enguany també proposem una activitat: pensant amb la Col·lectiva que repetirem a la Capella el mes de juliol i agost, i per la qual ja comptem amb una vintena de confirmats, voldria esparonar la imaginació dels artistes amb una col·lecció de dibuixos d’animals, fets a partir de descripcions de text i urals i evitant les visuals. El recull de dibuixos que s’han de fer, el proposarem de crear entre els voluntaris de qualsevol edat, que aquest dia 16 d’abril, passin per l’Escola de baix i vulguin jugar a “interpretar, dibuixant”. Aquesta proposta d’escoltar i interpretar imaginativament, dibuixant, al seu torn reinterpreta la manera com el gran artista Albert Dürer s’ho va fer per dibuixar un rinoceront, fa cinc-cents anys. Ells i els del seu temps no havien vist mai un rinoceront. Animal de països llunyans, a Europa només en tenia un com  a animal exòtic, el rei de Portugal. I encara el va voler regalar al Papa de Roma, i durant el transport, el  barco que el portava, es va enfonsar i el pobre animal es va ofegar. Dürer pe dibuixar un animal que no havia vist va seguir al peu  de la lletra i es va exprema el magí per interpretar les descripcions que viatgers europeus li van fer arribar sobre aquesta espècia de bou amb armadura. L’exercici que proposem en el nostre joc, que he titulat “El joc del Rinoceront de Dürer”, és el  mateix, però amb altres animals més o menys curiosos. Dibuixar un animal no és fàcil. Però el que interessa no és pas fer-ho perfecte, sino intentar representar el que cadascú entengui. El regne animal, la seva realitat amb relació o al marge dels Homes, serà  el tema que subratllarem en la Col·lectiva Aleix Art d’enguany. Els dibuixos fets durant aquest joc els exposarem el mes de maig al Celler de la NuNu.   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: