L’ESPAI FIRAL

Prova de foc per a la fira d’art 
  • Falten vuit dies per poder gaudir d’una nova fira d’art. Les coses semblen avançar de manera molt tranquil·la i per això pensava que faltava mostrar l’espai nou on es farà que és part del seu futur encant. Un espai agradable, en qualsevol moment.Centelles. Aquest dibuix potser no és molt encertat en temes de perspectiva i l’església queda petita. Però era una manera àgil d’explicar, tot i comprimint, l’espai on diumenge vinent es celebrarà la V fira d’art i col·leccionisme. Des de l’organització han fet un canvi de xip important, canviant l’ubicació des d’allà l’Avinguda Rodolf Batlle i apostant per portar els paradistes en un lloc molt més cèntric i engrescador. Ni més ni menys que a la plaça Mn. Xandri, frontal de la zona de la sagrera, que continua cap a la zona que anomenem popularment El Triquet (la zona del costat església) on quan era de terra i pedra grisa, la canalla jugava a bales. Precisament un dels objectes col·leccionables que qui sap si podrem trobar a la fira que enguany arriba a la cinquena edició.
Des del blog ja hem animat algú a participar però ens consta més aviat una certa tebior per preparar obra per aquesta cita. Hi ha moltes coses i  fa mandra. Com si les fires d’art arribessin a un final de cicle. Parlant amb unes amigues artistes que avui han vingut al poble (entre altres coses a veure la fenomenal expo de Domene), coincidien en que el mercat d’art està cremat. A Torelló durant uns anys han fet cada diumenge primer de mes una fira d’aquestes i dissabte, per Sant Jordi fan l’última.
Però això no vol dir que la crisis es contamini, ja que confio en que en el fons de tot, tot depèn de l’actitud i plantejament. A Centelles la fira d’art s’havia convertit en una versió primaveral de la fira del trasto. Ara s’ha intentant seleccionar millor. Però també hi ha la por a no vendre. Seria fenomanal que tot fos més fàcil i alegre. Però les fires d’art o les iniciatives de tipus “expositiu”, almenys per a mi i d’entrada tenen una missió divulgativa i són un bon pretext per preparar obra pensant amb una sortida, no comercial, sino pensant amb un altre genèric i fent algu, digne de sortir de l’estudi. I també treballar l’aspecte d’imatge i distribució. Explorar l’encaix dels preus per un material que per a mi representa un hobby, però per altres és la seva vida per guanyar-se el pa.

L’autor del blog ha preparat una col·lecció de dibuixos. Com que no volia desmuntar els quaderns de dibuix al carrer, he repetit alguns temes amb paper bo, però introduint el gouache com a pintura. Un exercici d’exploració que ha donat resultats engrescadors. El dibuix de la plaça mossen Xandri és del mateix tipus, però aquest esta fet in-situ.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: