Núria Manent marxa als 43 anys

f92bc-pict3974
Pintura de la Núria Manent

Centelles. Avui ha transcendit la mort de l’artista Núria Manent Capella, als 43 anys. Una malaltia galopant se l’ha emportat abans de poder-hi fer alguna cosa. Filla de l’Ametlla del Vallès, era veïna de Centelles. Pintora i docent, havia portat una botigueta de productes artesanals marroquins a la Plaça Vella, a Can Tonet.

Va ser arrel de la seva participació a una fira d’art de Centelles, que vam saber que era artista formada a belles arts. A aquella fira hi portava unes teles molt grosses amb grans pinzellades de caire abstracta. Pintava i també havia fet una immersió encuriosida,  a la cultura àrab, fins al punt de formar família amb un marroquí. Era mare de dos nens.

En un reportatge pel blog (2012) i posteriorment, vam saber que només pintava quan als estius viatjava a Meski, el poble del seu marit. A allà intentava fusionar la cultura tradicional de geometries aplicades a les catifes, a la pintura moderna abstracta. Aquest era el punt que feia interessant la seva obra, en un context com el nostre en que segons quines diferències culturals, encara pesen molt.

Havia participat a la primera Col·lectiva Aleix Art i el 2015, havia penjat obra nova, per una mostra de petit format, a les Finestres d’El Trabuc. No fa molt, tenia obra exposada al menjador del restaurant de l’Hotel NH Ciutat de Vic. Fet que havia ens havia portat a plantejar un segon article al blog, ja que ens va permetre completar millor la nostra informació sobre el seu camí artístic, per a les etapes prèvies a la que ja coneixíem d’ella.

Malauradament, la seva carrera,  encara en definició,  i la seva experiència multicultural s’ha vist interrompuda. Ens deixa una obra de tipus expressionisme abstracta. De tons subtils, relacionats amb tons geogràfics de les zones nordafricanes i dibuixos simples de formes de clar reso ètnic. La seva obra ens recordarà el seu exemple i la seva curiositat.

Demà a 2 quarts de 4 de la tarda, es farà una cerimònia en memòria seva al Tanatori de Granollers.

Consulteu també el butlletí dedicat a l’exposició de la Núria Manent, a les Finestres, el  novembre passat:

finestres-14

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: