Kaldi i Companyia: cultura i bons cafès contra les guerres

Finestres d’El Trabuc: exposició de l’octubre

 

Centelles. La nova exposició a les Finestres d’El Trabuc és un homenatge amb varies cares: productes del cafè i partitures homenatgen a la Cultura i als projectes de construcció d’una humanitat lliure i sàvia. El bon cafè com la bona música són una art i ens cal per poder gaudir , evadir-nos i conèixer.

Les partitures pertanyen a l’òpera “Goyescas” d’Enric Granados. Del música català enguany es compleixen 100 anys de la seva desparició fatal en aigües del Canal de la Mànega, víctima del torpedo contra el Sussex, un episodi tràgic emmarcat en els esdeveniments de la I Guerra Mundial.

El 1916 reaccionant contra aquesta guerra innecessària, a Zurich es va crear el moviment vanguardista DADA.

Partitures exposades suggerint un seqüència fins a l’impacta del torpede, cal·ligrames, referències a Goya, pel seus dibuixos “hedonistes” dels tapissos i també per l’obra reaccionaria a les guerres. També els escacs, cafè i tasses de porcellana són un homenatge a aquests esdeveniments, al dadaisme i als signes de Cultura que uns volien promocionar, xafats, decebedorament per les forces hostils de les guerres, que malauradament es van retrobant. La proposta que es podrà veure durant un mes, és una iniciativa conjunt del Trabuc i de l’agent dinamitzador de les propostes artístiques i editor del blog Badaluc, units en el pseudònim “Kaldi i Companyia.”

finestres20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: