Celler de la Nunu

Tastar vins fa fer gravats i poesies

20170107_105707Centelles. Les propostes artístiques dintre el Celler de la Nunu avancen pel nou any amb una mostra dual de gravat. Neus Gorriz i Laura Herraiz presenten una selecció d’obra feta responent al propòsit d’enllaçar vins i poesia amb el gravat.  La iniciativa, que resultarà amb un llibre d’artista titulat “Empremta d’una passió”,  va néixer amb d’altres participants en el context del taller de Clara Oliva a Barcelona i es va primer poder veure a varis llocs de la capital catalana (Artesania de Catalunya i les llibreries Jaimes i Documenta).  Gorriz resideix a Centelles i Herraiz a Vic i va ser fàcil que la segona seguís la proposta de la primera cap a la  derivada de la mostra al número 8 del carrer Socós, de la la vila comtal.

Per als receptors locals, siguin tots o només elles dues, no treu massa importància, donat que la seva habilitat es fa suficient per gaudir-ne. La disposició és prou interessant: aprofiten les caixes de fusta de les botelles per col·locar-hi els papers estampats. Són obres productes de tiratges curts. Ben bé per solucionar unes peces que es converteixen en una espècia d’escultures, obertes també a contenir altres missatges o detalls, com els poemes escrits o matèries naturals.

Però pel que és el nucli de la mostra, els  gravats en sí, realment són com els vins de la reserva: aiguaforts, aiguatintes, sucres, linòleum, estargits…  dues enciclopèdies  versàtils, testimoni d’anys de dedicació al gravat i a la plàstica, ja sigui en solitari al taller o impartint tallers. Tastant, no nous vins, sinó noves possibilitats tècniques i expressives.  Per exemple “Regalims”, de Gorriz, és fet amb la tècnica del sucre  i inclou un poema de Joan Maluquer i Ferrer escrit sobre el vidre protector. Herraiz és la que treballa altres tècniques com l’estargit que associem amb altres treballs que l’artista està fent inspirats en recursos de la ceràmica decorada. Totes dues en aquest cas porten obra d’imatges sensuals i formes sense concretar, ben bé seguint com la idea del gust o els records eteris que desperten els tasts. En qualsevol cas, el gravat és amb elles com un joc de nens, en l’intent de capturar la imatge precisa i exacta.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: