Rosa Vives, tot passejant l’obra per la història

Centelles. Aprofitant algun viatge o excursió, Rosa Vives s’emporta obra seva i quan troba un lloc adient, la desplega, la penja per allà i fa un vídeo o fotos del lloc i del que l’obra ensenya. D’aquestes accions Vives n’ha fet unes dotze i les agrupa dintre el projecte “Migracions”. Va començar a Centelles, a la Capella de Jesús, amb rotllos immensos que penjaven des de les motllures de dalt. La intensió era fer una Migració cada estació de l’any i fer-ne  catorze com si fes un viacrucis. També ha fet accions d’aquestes a Santiago de Compostel·la, Lisboa. O en esglésies romàniques més properes com a les restes de Sant Salvador del Corb a Peramola, a l’Alt Urgell o Sant Julià d’Uixols a Castellterçol, o a Sant Feliuet de Savassona.

L’última Migració –però no la darrera- ha estat a les restes romanes de Bilbilis, a Calatayud. En aquest cas uns trossos de fang antic aguanten el paper. I d’aquesta manera i igual que en les altres Migracions, els papers toquen el patrimoni i s’empapen de la historia i l’aire de l’entorn. Els papers d’aquestes accions solen ser prims i contenen una mostra de les habilitats tècniques de gravat de la Rosa, que tant practica les tècniques calcogràfiques, com ataca el paper fent frottage.

La Rosa és variada en els temes que grava i tant podem trobar motius florals –sobretot iris- com línies i taques. Pel projecte no agafa obra  recent sino feta de temps. Amb les imatges que pren ens passeja pel treball igual  com ho faríem amb la mirada. L’autora no té clar ara com acabaran les Migracions però es planteja recollir el projecte en algun tipus de publicació. Mentre els muntatges videogràfics que fa es poden veure al web de Vimeo.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: