Les danses gaudinianes al castell de Benedormiens

Castell d’Aro/ Centelles. S’acosta la temporada d’exposicions estival. Al Castell de Benedormiens a Castell d’Aro ja tenen una proposta en marxa: pintures i dibuixos d’Alba Roqueta es poden veure fins el 24 de juny.

L’artista oriunda d’Artès, que viu a Castell d’Aro, ha ampliat amb noves teles la sèrie de les danses gaudinianes per aquesta individual. Tot aquest conjunt d’obres es caracteritza per tenir de fons elements arquitectònics de Gaudí i situar al primer terme figures dansant. Es tracta de pintures vibrants, sensuals i belles, atacades amb acrílic, algunes de grans dimensions, amb els fons de tons terrosos i foscos i les figures amb tons clars i blaus. Les figures, tant si són ballarines com ballarins se’ls representa en moviment i les extremitats i el cap  solen fondre amb el fons a través de veladures i línies sinuoses. A través d’ombres Roqueta suggereix l’anatomia.

El mateix concepte de transparències i sinuositats es troben en el que és un altre apartat de l’exposició, com són la sèrie de dibuixos que Roqueta presenta i es poden veure en una de les sales. Fets amb llapis grafit, l’artista hi representa el que no mostren les pintures: cares. Cares fetes amb diferents intensitats de grisos i negres i jugant amb sobreposició de zones, creant veladures. Segons va comentar Roqueta a la inauguració el dibuix és un element indispensable del seu treball, tant com a mitjà autònom com a eina de creació de les pintures.

Per l’exposició s’ha editat un bon catàleg on entre altres curiositats –com el text de presentació de Luís Racionero-, hi llegim que Roqueta és formada a l’Escola Massana. S’inicià com a pintora al costat de Domènec Fita, Martínez Lozano i Isidre Vilaseca, del dibuixant Avallone i gravat, amb Alfonso Costa de Noia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: