Itinerari per l’obra de Sarrate

Centelles. Un dels artistes més actius que tenim al nostre poble és Jordi Sarrate. Acaba de tancar l’exposició de dibuixos de Joaquim Renart. I després del parèntesis que ha estat la Tómbola de Mans Unides ocupant la sala d’exposicions, Sarrate torna a l’atac amb una nova exposició a l’antiga Fonda Giol. Aquest cop es tracta d’una espècia de retrospectiva amb un centenar d’obra realitzada des dels anys seixanta fins l’actualitat. La tria l’ha fet Toni Moreno, un company inquiet de Molins de Rei,  que ha fet les fotos per un nou catàleg de la qual l’exposició n’és un resum.

A la mostra hi ha un centenar d’obres: des de les pintures inicials amb retrats, vistes de Centelles i altres indrets, caracteritzades per l’us de colors càlids i plans (sense matisos) fins a les darreres obres de contingut més poètic-combetiu on utilitza materials de tota mena. Entremig hi ha espai per obres com la sèrie de “Teatre del poble”, en que la tela representa ser com un teatret de titelles i mostra diferents personatges. En dues de les obres que veiem els rostres estan fets per màscares, amb relleu. També hi ha dibuixos a tinta així com tapissos i obres relacionades amb els seus llibres d’artista, com  la pàgina amb el rusc dedicada al poema ”Morim a prop de la Font Clara” de Miquel Desclot.

Podríem dir que l’eix mestre definitori de l’obra de Sarrate són els temes que  expliquen històries o anècdotes de personatges i fets de Centelles, de poemes i de cultura catalana. “Itinerari” es pot veure fins el 29 de setembre a l’antiga  Fonda Giol, ubicada al passeig de Centelles.  El catàleg es ven al mateix local. Els diumenges, a les 12, Sarrate ofereix visites guiades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: