Tots els llibres d’artista de Rosa Vives

Premià de  Mar/Centelles. Ha de ser maco que sent una persona discreta, però amb una carrera important i interessant, un dia et reconeguin. Això és el que li va passar a la Rosa Vives que un dia va anar a les parades del voltant del Mercat de Sant Antoni de Barcelona i es va aturar a una parada de llibres rars i antics. El paradista li va demanar: “Tu ets la Rosa Vives?” Davant la sorpresa de tots dos, no va trigar a teixir-se una complicitat. El paradista potser ja en portava una de cap: a Premià de Mar havia obert una llibreria i el material de  Vives qui sap si li  oferia l’oportunitat per fer-hi una petita exposició, la primera de la llibreria oberta a l’abril.

La llibreria es diu “L’illa del Tresor” i està al casc antic, al carrer Sant Antoni, 68. El projecte que ha sorgit és una exposició de tots els llibres d’artista que Rosa Vives ha fet al llarg de la seva carrera, sola o amb col·laboració amb poetes i literats. La Rosa és gravadora, pintora, investigadora. El 30 de setembre es jubila de professora de Belles Arts. A la llibreria premiarenca s’hi presenta com a gravadora. Porta una vintena de llibres fets amb tècniques calcogràfiques, també fotopolímer, imatge digital i mixtes (combinació de vàris mitjans).

Els llibres d’artista de la Rosa són de mides molt diferents i combinen imatge i text, o només imatge gràfica reunida en un àlbum o cosit com un llibre. Hi podem veure obra sobre paper, però també compte com a llibre d’artista una pila de trossos de llauna de refrescs, col·lecció d’uns àpats de Nadal que feia amb la seva mare, que l’artista va passar pel tòrcul.

Llibres a banda, una peça que destaca és el cartell de l’exposició, que com diu la Rosa és un “anticartell”, ja que se n’han fet només quinze còpies perquè està fet amb un gravat estampat, lletres  tipogràfiques i és bastant gran.  L’exposició es pot veure fins el 29 de setembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: