Bernat Barris pinta les vistes del tren

Corró d’Avall/ Centelles. Anar amb tren és bonic perquè al moure’t canvies de paisatge com en una pel·lícula. Bernat Barris s’ha fixat en alguns d’aquests indrets i els ha passat a pintura a l’oli. L’antiga reina de les tècniques pictòriques s’ha fet càrrec de temes ben moderns.

Les seves obres es poden veure a la galeria Artemisia al carrer Sant Ponç, 65 de Corró d’Avall, fins el 26 d’octubre. Aquesta sala continua batallant des de cor del Vallès Oriental amb l’empenta de Cristina Raquena. L’horari normal d’obertura són les tardes del divendres i el dissabte al matí. Per aquesta exposició i seguint una nova política ha editat un  llibre amb obres de l’exposició -no vol ser un catàleg-,  acompanyat de  textos dels doctors Sergio Fuentes Milà i Roser Masip Boladeras i de l’escriptor David Sánchez Rueda, que comenta poèticament algunes de les obres.

Bernat Barris és nascut a Granollers el 1986 i és aquí on torna a veure els seus pares, agafant el tren de la línia que va a França per Girona. Els paisatges de “Rodalies nord” corresponen a aquesta zona vallesana i mostren entorns rurals i industrials. Moltes planes, algunes muntanyes. Li agraden molt les fàbriques tipus la Camp, amb tubs, dipòsits metàl·lics i fumejant. Elements que amb el temps han acabat integrant-se al paisatge del nostre segle. Es  fixa amb la llum mediterrània, amb les belles postes de sol del Vallès. És molt colorista i lluminós i de pinzellada impressionista. Totes aquestes característiques es veuen ben concentrades a la deliciosa i petita tela dels “Blocs de pisos a l’entrada de Granollers”,  amb dos pisos cilíndrics.

Barris és professor titular a la Barcelona Academy of Art a l’assignatura “dibuix expressiu”. Aquesta escola d’art és la fundada i dirigida pel també pintor Jordi Díaz Alamà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: