Musach pinta els carrers de Centelles

Una de les pintures de Musach. Els quadres petits del costat volen ser ampliacions de les pintures per crear mirades abstractes.

Centelles. El Cau de Bruixes ja ha passat. Ara tocarà el Carnaval que enguany varia el final del recorregut i no acaba a la plaça sino al poli. Més enllà d’aquestes cites el que quedarà de moment a la plaça Major és l’exposició de pintura de Josep Musach. Es pot veure fins el 8 de març. Ell ha inaugurat la nova sala d’exposicions municipal Niu del Palau. Està ubicada als baixos del palau on fa uns anys hi havia hagut una oficina bancària. M’havien dit que era petita. Semblava petita. Però realment té metres de paret i és adequada per encabir una exposició amb una desena llarga d’obres de mitjà format com les que porta en Musach. El nom de la nova sala deriva d’una altra sala d’exposicions que hi havia hagut els anys seixanta a la part d’El Trabuc que dóna a la plaça.

La Bruixa de l’any 2020 és la Sílvia Roca, L’acta de proclamació es va retardar mitja hora. Potser per això quan es va celebrar va anar tot com molt ràpid.

Les obres pertanyen a una mateixa sèrie dedicada als carrers de Centelles. Una visió urbana actual, tot i que no abunden ni els cotxes, ni les persones. Musach ha estat treballant en aquesta sèrie pictòrica darrerament i l’ha fet expressament pel nou espai. La primera obra de la sèrie és del 2018 i quan la feia, encara la va veure la seva dona, la Mercè, qui li va dir: “no la toquis més”. Aquest control en la pinzellada es nota en totes les obres. Les teles no estan del tot pintades o no van  molt carregades, sino que són pinzellades lleugeres i hi ha molts blancs i taques. De fet en moltes obres és com si el pintor hagués posat primer el color i a sobre la línia. L’exercici taca-línia (que un servidor ha provat de vegades amb els dibuixos d’aquarel·la, amb bons resultats) arriba a un apogeu en el quadre dedicat al mercat, on hi ha una gran taca blava a primer terme i a sobre hi dibuixa l’ambient de persones i parades. També són molt interessants el conjunt de pintures de petit format que són els esbossos previs a la pintura definitiva, que es poden veure a la sala petita. M’agrada molt el quadret dedicat al caminet de’n Nasi. L’ampliació a pintura de mitjà format manté el clímax ambiental agradable de tons verds i roses. Per aquesta exposició i no se si serà habitual, s’ha editat un catàleg.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: