Contes sobre antiquaris

Centelles. Artur Ramon Navarro ha publicat bastants llibres sobre art. Sol tenir una escriptura amena. L’útima entrega es llegeix amb un santiamen. “Art trobat” (Comanegra)  està dedicat al que més coneix professionalment, que és el món dels antiquaris. Ell pertany a la quarta generació del negoci familiar que actualment continua batallant des del carrer Bailèn de Barcelona.

A través de 180 pàgines “Art trobat” es dedica a treure la pols a l’ofici i a rescatar-lo de la imatge tòpica i de prejudicis que a vegades s’ha guanyat. Explica històries possibles, que ha inventat, viscut o ha sentit i en una dosis més o  menys necessària, ha passat pel sedàs de la imaginació. Són com contes que no és tant important si són verídics com l’aspecte de fons que ens vol explicar. Aprenem coses sobre la seva professió, ja sigui vist com una mena de cacera, com a negoci, com a ofici familiar, com a ofici d’intuïcions, de sort, d’operacions exitoses i fallides. També explica anècdotes sobre les subhastes i la història de peces que els antiquaris rescaten de l’oblit. El llibre es completa amb una sèrie de fotografies de Jordi Baron.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: