Carratalà reinicia les exposicions al Trabuc

  • Tres pintures de l’artista cosmopolita resident a Centelles superen el parèntesis del Covid-19
Barra al carrer Socós, del Trabuc. Foto: Badaluc

Centelles. Comencem les darreres setmanes del mes de maig amb una nova exposició a les Finestres del Trabuc: tres pintures, un  trio, obra de l’artista Ernest Carratalà (Barcelona, 1949), actualment resident a Centelles.

La cafeteria El Trabuc -c/ Socós,1, Centelles-, ja fa unes setmanes que està oberta, servint menjar i begudes a fora, ja sigui directament al carrer o des de fa uns dies a l’estupenda terrassa. Amb el bon temps convida a estar-si una bona estona, respectant les distàncies i amb les mesures d’higiene adequades.

Ernest Carratalà és la segona exposició que fa al Trabuc, la primera va ser el febrer de l’any passat. En aquesta ocasió són tres pintures,  dues de grans i i una de mitjana, que fan gala de l’interès de l’artista per les diferències racials, les referències biogràfiques i el color.

Carratalà ha viscut a mig món: a l’Àfrica, a l’Índia, a les Filipines. A part de pintor, ens recorda la seva passió pel dibuix. Fa anys havia col·laborat mensualment a El Víbora. També ha fet molts dibuixos lliures i, per exemple, actualment està treballant amb tintes xineses fent diversos dibuixos amb el rerefons del Covid-19.

Ernest Carratalà ens parla de la seva obra i de la seva manera de treballar. Ens explica que com Dalí l’hi agrada ser molt pulcre. Ara aquests dies està preocupat perquè amb la suor no embruti els nous dibuixos que està fent. Es passa hores dibuixant. En un dibuix d’una xinesa està fent tot de motius decoratius a base de formes geomètriques molt complicades. Foto: Badaluc

Les tres pintures de la mostra pertanyen a la producció de fa uns anys. A la més petita ens explica que recorda l’amistat de Tarzan amb una anaconda i representa a una nigeriana ajudant-se d’una serp per travessar un riu. Tons de nocturns.

A la finestra del costat de la botiga de can Valldeneu hi ha una pintura més gran, dedicada a records familiars d’una casa que els seus pares tenien a Samalús i a una noia africana que va ser de les primeres a treballar a la zona, concretament a la cuina d’un restaurant.

La tercera tela és la més provocativa de totes. Es tracta d’un encontre sexual entre quatre dones de diferents ètnies i un home –que pel bigoti  podria ser el mateix artista-. Carratalà ens intenta explicar que l’obra està relacionada o és com una metàfora del moviment de les mans on el dit gros, el polze, és l’únic que es pot encarar amb els altres quatre. La pintura, un acrílic, és del 2004.

Podreu veure les obres durant un mes, aproximadament. Després continuarem amb alguns dels artistes que teníem previstos abans de la pandèmia. Tenim més propostes pictòriques i també d’obra gràfica. Durant les setmanes de confinament van estar penjades a les Finestres, tres obres de l’artista garriguenca Francesca Riu, de transfons feminista. Potser alguna hora férem una petita exposició amb obra del temps de confinament.

Adjuntem l’enllaç al petit butlletí que editem en motiu de l’exposició:

Finestres35

One thought on “Carratalà reinicia les exposicions al Trabuc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: