Les plantes de Lapin

“Kalanchoes”, aquarel·la que fa 38×56 cm         Foto: Lapin

Centelles. Aquests dies s’han inaugurat diverses exposicions dedicades a l’art fet durant el període de confinament. Però costa esbrinar la influència de la pandèmia a les obres que es presenten i sembla que molts artistes, simplement, s’han dedicat a allargar algun tema propi. On es nota més la influència d’aquells dies, en que calia fer front a l’avorriment, és en els practicants del dibuix urbà. A l’article de fa unes setmanes, on parlàvem de l’Swasky ja vam veure que ens enviava plantes en testos, de casa seva. Perquè els dibuixants fan el que tenen a l’abast. Swasky també dibuixava racons de la llar. També la Marina Berdalet va penjar al facebook unes aquarel·les de tema vegetal. I qui també s’ha passat tot aquest temps dibuixant les plantes del terrat de casa és en Lapin. Un dibuixant urbà d’origen francès (1981) que també treballa al camp de la moda, la publicitat i l’edició. Des de fa varis anys viu al barri de Poblenou de Barcelona. Quan fa un decenni es feia el curs de dibuix urbà de Sant Lluc, ell ja feia temps que s’hi dedicava. Lapin també és dels que viatge sempre amb les eines de dibuix i llueix un barret i camises estampades. Sol dibuixar sempre en llibres de comptes (pautats). I a part de tenir un centenar llarg de quaderns de dibuix, ha publicat molts llibres amb sketchos dedicats als llocs per on passa: Barcelona, Cuba, París, Lisboa, Japó… fins una trentena.

“Echinocactus”, el paper fa 38×56 cm Foto: Lapin

Així que davant la perspectiva de quedar-se a casa molts dies, Lapin va decidir aparcar els quaderns i va agafar papers grans (solen fer 56×38 cm i una 56×76) i es va posar a observar meticulosament i a dibuixar lentament la col·lecció de plantes de casa seva.  Agafant un terme francès les anomena “succulentes”, que pel que sembla són un tipus de plantes. Per Lapin dibuixar és una meditació. Dibuixar i pintar amb aquarel·la. Però desprès de dedicar dies, setmanes i mesos a dibuixar fulla per fulla les plantes, li han marxat tots els mals de la civilització i ha arribat a un nivell en que “l’ansietat ha deixat pas a la contemplació”. Les “succulentes” de Lapin es poden veure en el seu web i ha fet un vídeo on les presenta com si fos una exposició.

La Sala Parés de Barcelona ha informat que juntament amb la galeria Artur Ramon col·laboren en una exposició a Londres, en motiu de la Setmana de l’Art, que es fa del 4 al 10 de juliol. La galeria britànica Colnaghi ha sol·licitat obres seves per fer l’exposició “The Golden Age of Spanish Modern Art“. La mostra posa el focus a l’art del 1900 i sobretot als artistes catalans, formats a Barcelona que van fer carrera a París.

Les  “succulentes”de Lapin són una quinzena. Està treballat amb un gran sentit del detall i realisme, però sense deixar de ser dibuix. El color està molt ben aplicat. Es nota és el treball d’un artista capacitat i avesat a observar. Normalment són edificis o cotxes, plens de color i dinamisme. Ara són plantes amb els seus problemes de formes, textures, llums. Lapin es fixa tant en les fulles, com en els troncs o les tiges i les flors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: