La visió d’Art-Tra Barcelona a Corró d’Avall

EXPOSICIÓ D’ESTIU A ARTEMISIA

Mosaic amb obra dels deu artistes del grup Art-Tra. Foto: Badaluc

Corró d’Avall/ Centelles. És temps d’incerteses i de preguntes. S’acosta el 23 de juliol i ningú parla del nou Sant Jordi. Però les llibreries  van fent i necessiten viure. Es va acostant el setembre, molts negocis esperen saber com serà el nou curs escolar, per saber en què podran comptar, com les galeries. De moment les que han obert presenten les seves propostes estivals, o que havien quedat parades per la pandèmia. És el cas de la galeria Artemisia, que al mes de març volien presentar una mostra del col·lectiu Art-Tra Barcelona i finalment l’ofereix ara. No han fet inauguració i per donar la dimensió humana,  esperen el moment per celebrar un acte conjuntament amb els artistes. Però la seva directora, Cristina Requena espera poder-ho fer quan no calgui mascareta. Per això mateix la galeria tampoc és que hagi obert del tot. Es pot visitar l’exposició fent una reserva prèvia. I aleshores fas una visita personalitzada. La galeria, el visitant i una carpeta amb informació dels artistes per anar seguint les obres exposades i la directora al cas per respondre qualsevol pregunta. La galeria obra quan hi ha cita, i continua amb la seva política actual de fer vídeos per respondre preguntes del món de l’art i explicar el seu fons.  El cinquè showroom és una visita guiada a l’exposició actual. Aquí teniu l’enllaç.

L’exposició reuneix obres del grup Art-Tra  que és un col·lectiu amb deu artistes, vinculats per les ganes de renovar les arts i de fer exposicions. Són Neus Aller, Pere Bruix, Jordi Cerdà, Elvira  Fustero, Martí Rom,  Marta Montcada, Adelaida Murillo, Josep Pérez, Esther Porta i Laura  Roca. Tenen un web: https://art-trabarcelona.blogspot.com/.

Requena ens explica que no és que hi hagi una connexió creativa especial, si bé tots són d’unes edats similars (al voltant dels 65),  tenen unes carreres bastant consolidades. I a nivell estètic podríem  dir que s’aparten de la figuració i les convencions. Són més aviat d’experimentar amb l’abstracció i taquen molt paper,amb pintura, collage o estampació. També hi ha escultura, que porta Martí Rom, qui aprofita ferros vells per fer les seves obres, que recorden animals esquematitzats.

Un grup divers

Obres de Pere Bruix. Foto: Badaluc

Neus Aller és l’artista dels collage.  Però no ho fa utilitzant  només paper, sino que hi enganxa planxes de ferro rovellat o pedres, cercant la poètica en el contrast de textures i tonalitats. Josep Pérez fa litografia barrejada amb monotip i gofrats. Pere Bruix, que havia viscut a Centelles molts anys, porta les seves curioses obres digitals, de línies i franges, impreses sobre planxes d’alumini. Esther Porta fa pintura abstracta d’horitzons i zones cromàtiques.

A l’obra d’Adelaida Murillo hi veiem  moltes referències arquitectòniques: arcs i arcades. Preguntem a la Cristina si és que ha viatjat i ens explica que això té més a veure en el debat de l’artista amb la ciència, que li ve de les ensenyances del seu pare en el camp de les matemàtiques i amb els seus origens mallorquins.

Cada artista presenta dues o tres obres, la majoria obra recent i després hi ha una paret amb un mosaic d’obra de petit format. Totes les obres tenen preus assequibles. L’exposició es podrà veure fins el mes de setembre i segons com s’allargarà. La galeria es troba al carrer de Sant Ponç, 65, de Corró d’Avall, molt a prop de l’estació de tren i de l’església de Santa Eulàlia.  Tel. 617.23.10.23

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: