Visites de tarda mediterrània

Vista de Cadaqués, una tarda d’aquest estiu  Foto: Badaluc

Cadaqués/ Centelles.  A Cadaqués les galeries obren a la tarda. El matí el pla pot ser anar a la platja, anar de botigues, dinar, badar. I la tarda veure les exposicions. Hi vam anar –directament a la tarda i a sopar- fa dues setmanes per visitar el Mini-Print, el concurs i exposició de gravats de petit format. Al costat mateix hi ha la galeria Cadaqués, però aquell dissabte estava tancada. Va ser el cap de dos dies que vaig saber que preparaven una nova exposició. També hi havia ja els cartells de l’Elke Daemmrich anunciant la seva mostra. Si hi aneu ara podreu aprofitar més les visites.

El Mini-Print de Cadaqués fa quaranta anys que es fa. Justos. Aquest any havia de ser de celebració. Però la pandèmia ha trastocat els plans. Hi hagut menys participació i al final s’ha decidit premiar menys gravats, i a partir de l’ajuda de jurat de la zona. Els tres guanyadors són l’anglesa Sally Cutler, la japonesa Satoru Yasuda i l’espanyola Elvira Rodríguez. Enlloc dels sis-cents participants, enguany han arribat als quatre-cents, que déu ni do!. Si bé podrien ser més perquè sembla que encara hi ha obres venint per correu. No es faran tantes exposicions individuals. Algunes es posposen per l’any vinent. Aquest any tampoc s’ha enviat una de les quatre estampes participants a Anglaterra. Van dir que sí que farien les exposicions de França i Pineda de Mar. Aleix Art hi participa amb quatre linòleums i en vaig haver de portar més perquè ja n’havien venut tres. El Mini-print es pot veure al Taller Galeria Fort, al carrer Hort d’en Sanés, 9, de 6 a 2/4 de 10. Cada dia.

El tons primaris protagonistes de l’exposició. Foto: Galeria Cadaqués

Vidilla artística

Una mica abans que la galeriar Fort, en un xamfrà hi ha la galeria Cadaqués. Testimoni de la colònia d’artistes internacionals que passaren, a banda de Dalí. I que encara passen. La galeria va ser fundada els anys setanta per Lanfranco Bombelli. Però ja des d’abans freqüentaven la zona artistes tant destacats com Marcel Duchamp o Richard Hamilton. “Red, yellow, blue” no són només els colors de banderes sinó sobretot els tres colors primaris, tret comú de les obres de l’exposició d’estiu de la Cadaqués. Per separat o junts, presenta obra tant de Duchamp com Hamilton, com d’una munió d’altres artistes com: Jean Arp, Joan Brossa, Tom Carr, Hannah Collins, Jasper Johns, Perejaume, i molts d’altres. 

Al mig de la platja gran de Cadaqués destaca l’edifici cúbic del Casino que també acull la Societat l’Amistat, que organitza activitats culturals i exposicions. Fins el dia 23 s’hi pot veure una exposició d’obra de l’artista alemanya Elke Daemmrich. Fa pintura caracteritzada per uns colors molt vius, com si fes vitralls sense la línia de plom. Obres plenes de detalls i formes. També fa gravat i dibuix. L’exposició “Entre els mons” reuneix també obra dedicada als fets de l’1 d’octubre del 2017. Cadaqués continua sent un imant mediterrani pels artistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: