Cristina Megía, de Granada, 78è Premi Centelles

La pintura “Alicia” guanya els 3.500 Euros i l’exposició el 2021; Meggi Pujols i Mònica Dixon mencions honorífiques.

L’obra guanyadora és de mirada agradable i la composició és elegant. Una pintura realista que no amaga les seves pinzellades. Foto: Badaluc

Centelles. El primer acte de la Festa Major de Centelles, no és ni el pregó ni l’obertura de la Tómbola, sino l’acte públic de proclamació del guanyador i dels accèssits del Premi Centelles i l’obertura de l’exposició. Avui diumenge, 23 d’agost, Santa Rosa, a les 12 del migdia, ha tingut lloc aquest acte al Centre d’art el Marçó vell presidit per l’alcalde Josep Paré, acompanyat per la regidora de cultura Anna Chávez i alguns –no tots- els membres de la Comissió organitzadora. L’acte s’ha seguit segons els protocols de salut i la proclamació dels resultats s’ha fet a fora al carrer.  Tampoc hi havia molts assistents.

Cristina Megía s’ha emportat la dotació econòmica de 3.500€, l’estatueta del portal i la promesa d’una exposició el juny del 2021 amb l’obra “Alicia”. Es tracta d’un oli sobre lli, realitzat el 2013, de caire realista,  que representa una noia asseguda en un sofà en un entorn arquitectònic racionalista. Megía provinent de Granada, nascuda a Valdepeñas, Ciudad Real, el 1977, es mostrava entusiasmada pel premi que representa per ella una passa més en la consolidació de la seva professió, la pintura, per la qual ha hagut de fer molts sacrificis per poder-ne viure. Segons el seu currículum acumula molts altres premis i ha participat en nombroses exposicions. Cara l’exposició del juny de moment només sap que disposa de molta obra. Efectivament un repàs ràpid a la seva web permet veure que té molta obra, de varis anys, de varis temes. Destaca unes sèries d’obres dedicades a interiors de museus, tema que enllaça amb la seva formació. És llicenciada en belles arts i també en història de l’art.

Gran participació

Les dues mencions. A l’esquerra “Sent Zen” de Meggi Pujols i a la dreta “Dark passage” de Mònica Dixon. La diferència de premis entre guanyador i mencions em sembla una mica exagerada. Les mencions només s’emporten una estatueta. Foto: Badaluc

L’obra guanyadora es pot veure juntament amb les dues mencions: “Sent zen” un collage amb cartells de publicitat de Meggi Pujols i “Dark passage” de Mònica Dixon. Ha estat l’any amb més participants, 180, més de la meitat de fora de Catalunya, dels quals n’han quedat 19 per exposar, després de la selecció feta pel jurat. Enguany estava format per Josep Font Fatjó dels Xiprers, Joan Gardy Artigas, la seva dona Mako Ishikawa, Neus Górriz i Francesc Orenes. Entre la vintena de seleccionats també hi ha l’artista centellenca Eulàlia Llopart. La tria del jurat confirma la tendència cap a la figuració del premi. L’exposició del Premi Centelles es podrà veure fins el 12 d’octubre. Després vindrà l’exposició de la guanyadora de l’any passat, la murciana Inés de Haro, que va saltar del mes de juny a l’octubre, per culpa de la pandèmia.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: