Artur Ramon parlarà a Centelles, del seu nou llibre “Art Trobat”  

Centelles. El divendres, 18 de setembre, a les 7 de la tarda, al Casal Francesc Macià de la vila de Centelles –c/ Anselm Clavé, 9-, tindrà lloc la presentació del llibre “Art Trobat” de l’antiquari i galerista Artur Ramon Navarro, editat aquest 2020 per l’editorial Comanegra. L’autor serà present a l’acte, que seguirà el format d’una entrevista sobre el llibre.

Artur Ramon Navarro ha publicat bastants llibres sobre art. Sol tenir una escriptura amena. L’útima entrega es llegeix amb un santiamen. “Art trobat” està dedicat al que més coneix professionalment, que és el món dels antiquaris. Ell pertany a la quarta generació del negoci familiar que actualment continua batallant des del carrer Bailèn de Barcelona.

A través de 180 pàgines “Art trobat” es dedica a treure la pols a l’ofici i a rescatar-lo de la imatge tòpica i de prejudicis que a vegades s’ha guanyat. Explica històries possibles, que ha inventat, viscut o ha sentit i en una dosis més o  menys necessària, ha passat pel sedàs de la imaginació. Són com contes que no és tant important si són verídics com l’aspecte de fons que ens vol explicar. Aprenem coses sobre la seva professió, ja sigui vist com una mena de cacera, com a negoci, com a ofici familiar, com a ofici d’intuïcions, de sort, d’operacions exitoses i fallides. També explica anècdotes sobre les subhastes i la història de peces que els antiquaris rescaten de l’oblit. El llibre es completa amb una sèrie de fotografies de Jordi Baron.

L’acte compte amb el suport de l’Ajuntament de Centelles i està organitzat per ÉcfrasisXXI, un grup amics que es reuneix periòdicament per comentar obres d’art. El coordinador del grup i crític d’art, Aleix Mataró serà l’encarregat de plantejar les preguntes a l’autor, sobre el llibre i les curiositats del seu ofici. La vetllada es completarà amb la lectura de fragments del llibre i el visionat de fotografies de Baron.

L’acte es farà seguint rigorosament les mesures de prevenció i seguretat que demana el control de la pandèmia del Covid-19. S’haurà de portar la  mascareta posada, es prendrà la temperatura, hi haurà gel hidroalcohòlic i els assistents estaran separats dintre el Casal, on hi haurà aforament limitat. L’entrada és gratuïta. Al Casal es podran adquirir exemplars del llibre.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: