Arantxa Campos, doble dosis de pintures a Barcelona

Obra a l’Espai Pruna Foto: Arantxa Campos

Centelles. Quan es camina, si es mira al terra, a vegades es pot tenir la sensació que volem com un satèl·lit per sobre un planeta inhòspit.  Una idea semblant també l’expressa la pintora Arantxa Campos. Ella diu que és com un satèl·lit meteorològic, a la recerca de símbols, com “la pluja sobre el mar gelat”, que l’hi permeten parlar del temps. Del temps de les estacions i del personal.

Arantxa pinta molt. Ha pintat molt. Aprofitant el temps de la pandèmia, amb els tres actes de confinament, desconfinament i la nova i estranya normalitat, s’ha dedicat a pintar, dedicant-hi vuit hores diàries. I ha pintat tant que pot omplir dues sales d’exposicions amb una quarantena de peces cada una. Pintura acrílica de mitjà i petit format i també alguna escultura.

Una exposició és a la capella del Centre Cívic Pere Pruna, al carrer Ganduxer,130 de Barcelona. Aquí fins aquest divendres. L’altra exposició és a la galeria Ronda Barcelona, a Consell de Cent, 382, aquesta fins el dia 10.

D’entrada, l’obra de l’Arantxa pot semblar la d’una pintora abstracte interessada per  grans cartes de colors vius i brillants, contrastats entre peces. Però si ho mirem al detall, a l’obra realitzada aquest any, descobrim un entramat de textures, formes reservades mitjançant plantilles –ruscs, florals- i sobretot els eixos cartessians que divideixen les composicions. Els eixos deixen traspuar tons i textures en una tonalitat més clara. En unes altres peces, enlloc d’eixos hi ha cercles.

Tempus fugit

Detall de les pintures. Foto: Arantxa Campos

En algun lloc llegim que l’artista ha reflectit els seus sentiments i que al llarg d’aquests mesos ha anat enfosquin la paleta. Però sincerament em continua semblant una gamma agradable i que denota una actitud positiva.

Arantxa ens explica que treballa amb diverses obres a la vegada. Fa un tros. Ho deixa reposar. Es posa en una altra i va fent. Segurament el seu tipus de pintura és com una droga, que la porta d’una obra a l’altra a la recerca de diferents possibilitats creatives. Arantxa viu a Barcelona,  és formada a l’Escola Llotja, ha fet cursos a Sant Lluc i també ha estudiat història de l’art a l’Autònoma.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: