Porta al col·leccionisme d’art

  • Des de l’octubre del 2016, Francesc Mestre continua la seva tasca de galerista d’art a través d’internet, oferint obres interessants a preus assequibles
Treballada xilografia d’Enric-Cristòfor Ricart, que en va ser un especialista. Fotos: F. Mestre Art

Centelles. Fa uns anys la ruta de galeries per Barcelona solia incloure la Francesc Mestre art, ubicada al carrer Enric Granados, no molt lluny de la plaça Letamendi. A peu de carrer, en un espai no molt gran, des de l’any 2001, Francesc Mestre, marxant i galerista amb història a les espatlles, oferia dibuixos, gravats, també pintura, però sobretot obra sobre paper d’artistes coneguts i d’altres per conèixer, a preus raonables.

Allà vam aprendre coses sobre Enric-Cristòfor Ricart, Jaume Pla i la “Rosa vera” i altres noms i obres i en van sortir uns quants articles i molt coneixement. Els anys han anat passant i alguna cosa ha canviat. La galeria a Enric Granados ja no hi és però l’estructura s’ha traslladat a internet, al  web https://www.francescmestreart-shopping.com/ca/ . Des del núvol Mestre continua oferint el mateix tipus d’obres d’art amb la mateixa filosofia. Hi ha un extens catàleg, classificat per tècniques. I seccions amb articles,  consells i material que recorda, per exemple, algunes de les exposicions que s’havien fet a la galeria física.

La galeria s’ha anat centrant en un plèiade d’artistes de començament del segle XX i també més moderns. Té obres, per exemple de Serra de Rivera, un artista ben actual. I també té joies com el número del Nadal del 1934 de la revista “D’Ací i d’allà”, que tant important va ser per donar a conèixer les avantguardes als artistes de la postguerra.

Ben actiu

Un dibuix per a la premsa d’Antoni Roca

He telefonat a Mestre, per resoldre algunes preguntes i hem sortit a parlar de l’exposició d’Antoni Roca (Barcelona, 1895-1977), que presenta com un ninotaire a l’estil de l’actual Batllori o Farreras. Roca havia publicat abans de la guerra, a diaris com Las Notícias, Papitu, L’Esquetlla de la Torratxa, La Vanguardia. Feia caricatures de polítics i acudits en un estil molt personal. N’hem parlat perquè s’està preparant una exposició a la Biblioteca de Catalunya amb material de Roca que la biblioteca ha adquirit. No se sap quan serà l’exposició, que s’ha anat posposant degut a la pandèmia, però havia de ser per aquestes dates.

També l’hi he demanat si el web li funcionava i m’ha comentat que està content, perquè hi van havent comandes i es mostra sorprès perquè hi ha hagut compres de “llocs on no he estat mai”, ens diu. Com Dubai o California. Internet obra finestres.

La web de Francesc Mestre també té enllaços a webs amigues, entre les que hi trobem la de Jaume Pla. L’artista gravador del que parlàvem al començament. La seva dona, Narina Bacín va està molt al cas de difondre l’obra de Pla, però un cop es va morir, l’empenta s’ha diluït. La seva web recorda l’obra i la tasca que es va fer fins el 2014. Mestre ens recorda que hi va haver actes i conferències reivindicatives. Hi ha molt per aprendre i recordar en el món de l’art del nostre país.

One thought on “Porta al col·leccionisme d’art

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: