Laura Ramos refina les seves il•lustracions

L’ós polar un dels animals de la sèrie Natura de Laura Ramos.

Centelles. Per aquestes dates més o  menys solem celebrar el Cau de Bruixes i el Carnestoltes. Aquest any han passat silenciosament. Les bruixes van fer un vídeo i es va fer alguna acció carnavalera mínima. Però ja ens hem plantat al dijous d’aquesta setmana que serà el Llarder com si res. Altres anys pel Cau teníem un munt d’activitats i entre aquestes, Aleix Art organitzava un sketchcrawl. La imatge del cartell era una simpàtica bruixa que primer va fer en grisos i després en color l’artista centellenca Laura Ramos. M’agrada el seu estil d’il·lustracions.

Hem anat seguint la Laura per Instagram i els darrers mesos hi ha hagut novetats: primer va anar penjant una sèrie d’aquarel·les dedicades a paisatges i retrats. Ara hem sabut que provava aquarel·les noves. El cas és que després de la col·lecció d’exercicis amb la taca i l’aigua va començar a presentar una sèrie d’il·lustracions dedicades a animals: l’ós, l’oreneta, la guineu, l’esquirol, la balena. Uns dibuixos fets amb un aire nou. Més  treballats, amb més detalls.  La “sèrie natura” situa cada animal envoltat per una cercle i a vegades inclou motius florals, com un col·lage, i sino referències paisatgístiques dintre unes tonalitats atmosfèriques monocromàtiques. Dos d’aquests  dibuixos van poder veure’s  a la Mostra d’Artistes Locals, al Marçó vell, aquest hivern.

Dibuix corresponent al mes de febrer del calendari que ha fet la Laura Ramos

Després va venir un calendari per aquest 2021. Il·lustrat en forma de faula, protagonitzat per una guineu, però en un estil diferent a la sèrie dels animals. Aquest cop amb molta més varietat de colors i més treballats.

Tot plegat ha sigut suficient per requerir a la il·lustradora una raó per aquest refinament en el seu estil d’il·lustracions. I ella ens diu que sobretot ha tingut temps. Molt temps, el de la pandèmia. I el que dóna l’estabilitat d’una bona feina. I que quan si pot dedicar fa el que ella vol i ha deixat de fer encàrrecs. Tot això ha propiciat que no hagués d’anar en presses per fer les coses i es pogués dedicar a cada il·lustració. El mateix que l’hi va passar al Sergi Barnils, amb els seus papers.

A més de temps, la Laura també ha tingut la possibilitat d’accedir a nous materials: diu que té aquarel·les noves. Sol treballar manualment i només molt darrerament no ha començat a crear directament amb mitjans digitals. La sèrie natura i el calendari són obra física, en alguns casos corregida de llums i contrastos digitalment, perquè el que la Laura sí fa és escanejar les seves aquarel·les i distribuir-les a interessats. A vegades, almenys abans, n’ha arribat a fer pins i bosses. De calendaris es veu que n’ha col·locat un munt! Actualment està refent una pàgina web per poder distribuir la seva obra. Al menys la pandèmia està servint perquè els artistes es trobin a si mateixos. A veure quines altres novetats en depara la Laura Ramos.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: