Festimatge reuneix les “imatges rizomàtiques” de Rosa Vives

Exemples del treball reunit a Calella

Centelles. Fa una setmana tot pintava que tothom del país podria anar a Calella. Però va arribar el cap de setmana i per arribar al poblet del Maresme, si no erets part participant, no calia que et moguessis de casa. Feia un any que s’havia retardat la inauguració de Festimatge i tothom creuava dits perquè les activitats i les exposicions al voltant de la fotografia, els curts i el cinema de 9,5 tiressin finalment endavant. També la Rosa Vives estava pendent dels esdeveniments, ja que feia un any que tenia obra prestada per una de les exposicions de la setzena edició.

Al final, amb públic “de proximitat” i amb els artistes “acreditats”, el dissabte es van inaugurar les activitats a l’Ajuntament i el diumenge les exposicions a l’antiga Fàbrica Llobet. L’espai és tan gran que es permeten acollir vint-i-una exposicions individuals, dedicades a la  imatge fotogràfica. I la Rosa Vives fa fotografia?

Vives és gravadora, pintora, investigadora i també produeix imatges fotogràfiques, ja siguin digitals, analògiques i també guarda una curiosa col·lecció d’imatges radiogràfiques i escàners biogràfics. Tot aquest corpus visual, que data de fa temps, l’ha utilitzat com a base d’experiments  combinats amb el gravat. Aquesta fusió experimental entre fotografia i ratlles de punta seca o intervencions d’aiguafort han anat generant la sèrie “d’imatges rizomàtiques”. N’ha fet a centenars al llarg dels anys.

Aspecte del muntage Foto: Rosa Vives

Molta obra la guarda i d’altres peces, ens diu que les ha anat “desperdigant per Bilbao o Tarragona, en fons particulars”. Vives ens explica que també hi ha “una petita sèrie de calotipies o Talbotipies – per Talbot- també combinades amb gravat calcogràfic, sobre paper fet a ma i penjades a l’aire, amb pinces”. Aquesta sèrie i una vuitantena d’imatges rizomàtiques, són les que han agafat els organitzadors de Festimatge i han conformat l’exposició. Un mirada particular al món de la fotografia.

Les exposicions es poden veure fins el 2 de maig. Vives comparteix espai amb altres individuals, com imatges  de Jordi Borràs, dedicades a la tardor catalana del 2019, les imatges minimalistes de Guillem Torné o un  reportatge de gasolineres abandonades de Catalunya, fetes per Xavier Aragonès, germà del president en funcions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: