ÚLTIMA HORA: Stella Rahola guanya el Premi d’Escultura Vila Casas 2021

Anna Ill guanya el segon premi en una edició que ha batut rècord de participants amb 401 inscripcions

Imatge de la capçalera: Vista general de l’escultura guanyadora “CO(NH2)2 (sèrie)”, d’Stella Rahola Matutes. Imatge facilitada per la Fundació Vila Casas

Centelles. Aquest migdia s’ha entregat a Can Mario, Palafrugell, el premi d’escultura que atorga la Fundació Vila Casas. El primer premi, dotat en 15.000 Euros i una exposició a Can Framis (a Barcelona), ha estat per l’artista Stella Rahola Matutes (Barcelona, 1980), per l’obra “CO(NH2)2 (sèrie)” . El segon premi, que també passarà a formar part del fons de la fundació, ha estat per Anna Ill (Vilanova i la Geltrú, 1990), per l’obra “Desaparèixer cap endins”.

El jurat estava format per la galerista Ana Mas, el crític Bernat Puigdollers, la historiadora Cèlia de Diego, la historiadora de l’art Glòria Bosch, així com el president de la fundació, Antoni Vila Casas, el seu vicepresident Antonio Sagnier i el director d’art Àlex Susanna. Han participat multitud d’escultors en un premi que és dels més importants de la disciplina: hi havia 401 inscrits. Més que en els altres premis que atorga la fundació de pintura i fotografia. Han fet una tria fins a seleccionar quaranta obres, que junt amb les premiades es podran veure a Can Mario, fins el 4 de juliol.

L’obra guanyadora reuneix  un conjunt de peces tubulars -com recipients- de vidre borosicilicat incolor “fallides o esbarlades”, sobre una gran safata emmirallada.  El conjunt recorda un laboratori i a mi em fa pensar en una espècia d’homenatge per les proves fetes per trobar les vacunes per la Covid-19. El segon premi són objectes intervinguts: un xerrac i un vestit de tafetà, ajuntats i recolzat a la paret. Podríem dir que es tracta de dues obres de caràcter molt concret i conceptual.

A les properes setmanes tornarem a parlar de la Fundació Vila Casas, per les diverses exposicions d’estiu que inauguren aquests dies a les seves seus de Barcelona i l’Empordà. I aviat també sabrem el guanyador i els seleccionats del premi de dibuix Ynglada-Guillot.   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: