Amb llapis, davant el perill

Artistes amb mercat (IV)

Dibuix que l’Isaac treballa aquests dies – Foto: Aleix Art

Art_Isaac82, dibuixant

Tenim sobre la taula fer a Centelles un mercat d’arts en paral·lel a l’oferta dels diumenges. Ens proposem presentar els artistes interessats

Centelles. L’altre crack de les arts rebel·lat al poble és l’Isaac Vinierga. Que amb el llapis a la mà, signa com a art_isaac82. Amb l’arrova el trobareu a Instagram. Així com l’Alicia retrata amb aquarel·la, l’Isaac ho fa amb llapis grafit. No és que així sigui més senzill: el llapis és una de les eines de dibuix més directes.  De la mà al traç. Admet varietat de grisos, en funció de la pressió i la mina. Les errades també s’han de dissimular, perquè borrar no és sempre la solució. I el que ens interessa és que l’Isaac utilitza el grafit per assolir amb domini, els seus reptes personals, de fer retrats.  

Un tema que com l’Alicia, se l’hi dóna bé. També sol recórrer, alguns cops, a actors de cinema. L’hi agraden els rols d’herois i guerrers. I ens confessa que disposa d’un enorme ventall del que anar cercant models nous, d’on surten altres fisonomies i expressions, com el bombers i models femenins. També fa un sub-tema, que són cossos mostrant la seva bellesa anatòmica i també petites escenes romàntiques que impliquen dues cares amb acció.

Fase de sombrejat. La història segueix al seu Instagram – Foto: Aleix Art

Una part d’aquest material  es va poder veure en una exposició a les Finestres d’El Trabuc i al Penjador de la Perruqueria.  I va creixent. L’Isaac sol documentar els processos al seu Instagram. I no ens consta que l’hi hagi sortit l’encàrrec de retratar cap persona real, familiar o del carrer. Aquesta és una possibilitat que, de ben segur, hauria de contemplar si posa parada al mercat d’artistes de Centelles, quan s’engegui. De fet el comerç d’art tant hauria de servir per oferir, com per generar demanda i nous treballs.

L’Isaac és fill dels Hostalets i ara resideix a Centelles. Ens explica que ha tornat al dibuix després d’uns anys d’absència. Havia fet classes ja fa anys, inclús de pintura, i ara al recuperar la vocació es centra amb el dibuix.  Està aprenent i recuperant una habilitat que l’hi ve de petit. Professionalment està dedicat a la gimnàstica i a la tutoria dels esports físics del cos. I dibuixar, certament, és també com fer educació física. Va bé fer-ho sovint per mantenir i millorar la traça. I si es deixa de fer, per molt que un sigui talentós, la pràctica se’n recenteix.

L’Isaac es va introduir, fa poc, al mundillo del dibuix urbà, seguint grups organitzats d’sketchcrawl. Una porta a altres estils i també la ruta perillosa que freqüenta el color. La gimnàstica de la mà es pot complicar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: