Eulàlia Llopart guanya el LXXX Premi Centelles

Sergio Rocafort i Cecília Morales, s’emporten les primeres Mencions dotades amb premi econòmic. S’exposen vint-i-tres pintures.

Centelles. Avui a les 12 s’ha fallat el Premi Centelles. Al Centre d’art El Marçó Vell hi havia representants territorials i de Cultura de la Generalitat,  Ajuntament, Comissió, membres del Jurat i entre el públic, aguantant-se d’emoció la Premiada i una de les Mencions. Tots dos guardons corresponents a dues pintores: Eulàlia Llopart, amb “Matriu”, s’ha endut el Premi. En motiu dels vuitanta anys s’ha dotat amb 4000€. I continua la promesa d’una exposició cap el juny. La Menció femenina ha estat per Cecilia Morales, de Sant Andreu de Llavaneres, i l’altra Menció Honorífica per Sergio Rocafort, de Torrent (València), que ha excusat l’absència. Ha estat la primera edició que les mencions estaven dotades amb premi econòmic, 500€.

El Marçó ple de públic, encuriosit podia ja intuir per on anirien les decisions del Jurat, amb les vint-i-tres obres penjades a la vista, comptant Premi, les dues Mencions i la resta de seleccionats: pintures de Catalunya, Madrid, Còrdova, San Pedro del Valle, Mula.

L’obra de Llopart destaca per un color –el vermell- i un treball personal, a base d’estructurar una mena de xarxa amb incisions. Llopart havia fet xilografia i continua amb la tècnica, utilitzant la planxa de fusta com una tela de pintura. La incorporació de “Matriu” al patrimoni pictòric local la consolida a ella i afegeix a la col·lecció un treball a mig camí, entra pintura i gravat, com vam veure amb la Conxa Sisquella.

La resta de mencions i les seleccions no premiades també semblen interessants. Un pro:  la peça “Pensaments” de Cecilia Morales, tot i que amb conceptes s’assembla al Premi , crec que pertany més a l’àmbit d’obra gràfica, perquè està feta sobre paper. En sentit estricte. Clar que, l’aquarel·la “Costa” de Cesc Farré, seleccionada, també està feta sobre paper, com ja és comú en aquesta tècnica pictòrica. El paper.  

L’exposició del Premi Centelles es podrà visitar fins el 12 d’octubre, dissabtes i diumenges, de 6 a 8 i els matins dels diumenges, de 12 a 2. Carrer Galejadors, 2.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: