Tema lliure, nova proposta

Exposició de petit format a les Finestres i a El Penjador

Deu dibuixos per cloure, el 1r concurs “Dibuixem el Cau de Bruixes”. L’any vinent, segurament canviarem de tema: I una altra festa?

Les exposicions de les Finestres i el Penjador comencen nova temporada. Un curs per endavant, ben nou. Del Cau de Bruixes (febrer, 2022) arrosseguem un concurs de dibuix, del que falta exposar els dibuixos de tema lliure, que ens han fet els guanyadors.

El TÍTOL EXPOSICIÓ: Els profes, sempre posen notes. Com valorar una obra d’art? 10 quadres, 14,4kg?

Al concurs, el primer, que vam organitzar per cercar dibuixants joves; si va presentar sobretot, alumnes d’una aula dels Sagrats Cors, d’edats entre 14 i 16 anys. En general.  També hi havia participants d’altres indrets o que per interès propi varen participar, perquè s’admetien joves de 10 a 25 anys, per intentar delimitar les edats.

Avui, 1 d’octubre us presentem els dibuixos, que han fet, de manera més individualment, els alumnes de la classe dels Sagrats Cors, que per iniciativa de la professora, varen acceptar el repte.  A les bases del Concurs no vàrem preveure que un dibuix podria ser el resultat d’un treball en equip: un dibuixa, l’altre pinta o coloreja amb llapis i un altre, retalla per enganxar  i fer un petit collage.

El 1r Premi del “Dibuixem” El Cau de Bruixes el va guanyar un equip d’alumnes i, les dues obres guanyadores –el jurat en va decidir dues-, intuïen ja aquesta mena de variabilitat impossible de controlar. Per sort, la Gina; la tutora ha entès que la participació per una exposició de tema lliure, entre els alumnes guanyadors –com fan al Marçó, pel premi de pintura-, podia ser amb els alumnes, dibuixant a títol individual. I això és el que ara podem exposar i trobareu penjat a El Trabuc i a la Perruqueria Camps-Figueras.

Cada alumna ha fet el dibuix, de tema lliure. Els van fer abans de les vacances: venien viatges, somnis, dèries, desitjos. Records de festa. Els alumnes coneixen el poble i hi ha temes locals, com dibuixos dedicats a la Festa del Pi. Un llop, animals, etc. Les Bruixes han quedat per un altre dia.

Esperem que gaudiu d’aquests dibuixos, fets amb molt bon gust per noies i nois que ara també han canviat d’escola. I com més o menys, tothom, hàgiu començat amb bon peu la nova temporada. Família, feina, etc.

L’exposició lliure dels premiats, coincideix també amb la marxa cap a un altre centre educatiu, de les monges dels Sagrats Cors. L’escola de Centelles forma ara part del sistema educatiu de les Vedrunes. Noves circumstàncies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: