Arrenca el Mercat Artesanal

Logotip del nou mercat
Sis mesos per rumiar-ho. Però cinc artistes comencen ja: dibuix? aquarel·la? fotos? mosaic? arracades? Diumenge, parades noves

Centelles. Aprofitant que diumenge serà mercat, Promoció Econòmica vol començar a fer un vídeo-reportatge pel nou Mercat Artesanal de Centelles, amb la “C” tan creativa i comercial, com a logotip. Per això, aquest diumenge, 4 de desembre de 2022, ja hi haurà cinc disposats a posar parada: Griselda Fabregó, amb mosaics; Alícia Mesas, amb aquarel·les i “marxandatge”; Anna Puigdomènech, l’urbex del grup, amb fotografies de llocs abandonats. Isaac Vinierga, amb retrats dibuixats; I Raquel Saga, amb articles de joieria i tèxtil. Totes són autores dels seus productes i són de o viuen a Centelles.

En principi, les indicacions són que s’instal·lin al carrer Socós. Més o menys, primer al tram entre la Fusteria Costa i Can Canes. Millor junts, però tot depén de l’espai que quedi entre les altres parades, les botigues, la borera, etc.

Capdamunt del Socós i àrea on s’haurien de plantar les carpes, dels artistes, aquest diumenge, per un mercat mensual – Foto: Aleix Art

Des de les 9 del matí, fins a la 1, els cinc tastaran l’ambient dominical i crearan simpaties amb els vianants. I quan toqui, mostrar-se davant les càmeres. En aquest projecte per impulsar el mercat dominical amb les arts locals, està encara verda l’empenta de la difusió i la comunicació. Tothom és conscient que hi ha feina i s’acosten les Festes de Nadal, les tòfones, els Reis, etc. Però cal que el nou mercat, tingui futur.  Diumenge es comença. Es grava. I al cap de quinze dies, el cap de setmana de la Fira de la Tòfona, 17 i 18 de desembre, realment és la veritable prova de foc. Segurament dels artistes disposats n’hi haurà més a posar parada. A partir d’any nou, la intenció es repetir-ho mensualment i aprofitar dates importants, com el Cau de Bruixes. Veurem com evoluciona i com s’encaixa. A través d’aquest blog vam fer un repàs dels artistes. Ens acostàvem a la desena.

La Raquel Saga, com l’Alícia té experiència en posar parada. Saga es fa joies i bosses i peces de roba – Foto de l’artista

Paradoxalment, Centelles que ha estat sempre poble d’oficis i “belles arts” inaugurarà també en quinze dies, la Mostra d’Artistes Locals, al Marçó. Amb una trentena de participants.  Sospitem de debò, que els fitxatges d’artistes pel mercat es podria augmentar. Segurament, l’arrencada animarà a d’altres a provar-ho.

De moment ja sabem, gràcies a la reunió d’ahir dijous, 1 de desembre, a la sala de plens de l’Ajuntament, que es disposaran de carpes de 2×3 metres. Es facilitaran les carpes, cadires, taules. Els artistes oferiran diumenge, sobretot el seu producte. Però molts tenen previst, i ja des de les primeres reunions ho van plantejar, oferir tallers per a tothom.

Actualment, l’Alícia o la Griselda, per exemple,  ja tenen tallers programats en els circuits escolars locals, per formar en dibuix o explicar bé la tècnica mil·lenària del mosaic. Elles i molts dels artistes interessats en fer el mercat, tenen experiència en altres places comercials i evidentment són les autores dels productes i s’ocupen habitualment de servir encàrrecs, si no preparen obra nova. Tots tenim un ull posat a les xarxes socials. Van i anem per feina.

A través de les següents imatges i de l’enllaç adjunt, podreu revisar qui som les persones i les obres que començaran a omplir d’obres d’art fetes aquí, l’eix comercial de Centelles, mensualment.

Enllaç al monogràfic de Badaluc

One thought on “Arrenca el Mercat Artesanal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: