Dia al sol post-modern

L’ACVIC acull una exposició de Txema Salvans amb el seu reportatge “Perfect Day”
Què ha de passar perquè les persones acabin fent un picnic entre tant formigó – Foto: Aleix Art

Vic/ Centelles. Podem explicar aquesta exposició així: si pensem amb anar a la platja, imaginem o una cala o un gran bancal de sorra fina i neta. Para-sols i bastanta gent. Però hi ha persones que tenen la platja al costat de fabriques químiques o d’infraestructures de formigó i no els importa massa que sigui a allà on vagin a prendre el sol. Aquesta adaptació de mínims del paradís platgero és el que busca subratllar Txema Salvans (Barcelona, 1971) en el seu documental fotogràfic  “Perfect Day”, cercant situacions al llarg del litoral Mediterrani en llocs com Marina d’Or.   

Podeu descubrir la seva mirada a la sala ACVIC on també hi ha una altra exposició més petita amb poemes de Antoni Clapés il·lustrats per Alícia Casadesús, en la mostra “Recosits”.

Txema Salvans es un fotògraf documentalista i els seus treballs sempre cerquen la sorpresa dintre el que pot semblar normal, per subratllar aspectes de comportament de les persones. A “Perfect Day” no surt mai el mar, només espais post-industrials amb la presencia humana que aprofita l’espai que troba, en condicions una mica pèssimes, per gaudir del sol i l’aigua, en espais residuals.

L’exposició reuneix vares desenes de fotografies amb aquesta mirada entre crítica, cínica i irònica, que també formen part dels llibres fotogràfics que Txema Salvans publica.  

Salvans està considerat un dels millors fotodocumentalistes del país. Ha col·laborat amb premsa del país o de l’estranger com “El País”, “Le Monde” o “The New York Times”. El 97 va guanyar el premi FotoPres de La Caixa i el 2005, el PhotoEspaña pel llibre fotogràfic “Nice to meet you”. L’exposició es pot veure fins el 29 d’abril. L’ACVIC es troba al número 1 del Carrer Sant Francesc, a Vic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: