Neus Martín Royo exposa al Marçó

Alguns dels paisatges urbans que representa Martín Royo formen part del passat – Foto: Aleix Art

Centelles. Divendres, 17 de març es va inaugurar al Centre d’art el Marçó vell l’exposició de Neus Martín Royo, amb una vintena de pintures i dibuixos.

Martín Royo és una artista del Poblenou de Barcelona. L’antiga vila del Barcelonès és sovint protagonista de les seves obres, amb olis dedicats a detalls urbans, records i al seu passat industrial. De fet, fins fa poc el Poblenou era el nexe d’una gran exposició amb cinc seus, amb cent trenta obres que va fer  Martín Royo sola i del que n’ha derivat un llibre magnífic. Aquest projecte limitava una mica la participació de l’artista a la cita de Centelles, però tot i així encara ha pogut seleccionar algunes peces de la seva reserva personal.

Martín Royo ens explica que el lligam per l’exposició al Marçó està més en la tècnica que en el tema, que és molt variat. Hi ha alguna peça dedicada a la seva “barriada” i també a fars,  interiors del Liceu, retrats familiars, estacions de tren i arquitectures industrials. Les obres són de formats petits i mitjans, són olis sobre fusta, amb sentit realista, de colors vius i lluminosos. En els dibuixos hi veiem carbonet i pinzellades negres. Amb poques eines aconsegueix una gran força expressiva.

Martín Royo havia estat pintora de la Sala Parés, com en David Casals. Ara ho és de la galeria de Jordi Barnadas. Ja coneixia Centelles perquè havia estat membre del Jurat del Premi Centelles de pintura.  El dia 26 de març, diumenge, a les 12 farà la visita guiada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: