Sant Jordi, també a Centelles

Centelles. Avui és Sant Jordi, dia dels llibres i de les roses. O de les roses i els llibres. A Centelles possiblement trobareu de tot, com a d’altres indrets del nostre país i dels llocs on es celebra Sant Jordi. No és només al nostre raconet. Però a la vila comtal, situada a la falda del Puigsagordi, avui, a part del mercat setmanal, també trobareu el que pertoca.

A nivell cultural i artístic, cal ara destacar la inauguració de la primera exposició dels 75 anys del Premi Centelles, al Centre d’art el Marçó vell, amb deu dels artistes premiats, que bàsicament agafen des del 1978 fins el 1998. L’últim Premi és el de la pintura de José Manuel Aznar Díaz, dedicada als mil-cent anys de la fundació de la nostra vila. La seva pintura amb l’escut dels Centelles i bandera de l’Ajuntament és la imatge del cartell de la mostra.

Hi ha altres artistes, Premi Centelles: Pedro Roldán, Pablo Rodríguez, Josep Prim, etc. També els pintors fills o veïns de la vila, com Albert Pujol, Joan Subirà. Ja tindrem ocasió d’ampliar la informació i explicar millor les obres.

Avui també hi trobareu una fira d’art i tota mena d’activitats que per un cantó o altre, de manera “programada” o no, assenyalarant que avui, particularment al nostre país, celebrem una festa prou important on, de manera especial hi surt guanyant l’amor i la cultura.

També es pot encara veure l’exposició a les Finestres d’El Trabuc, dedicada a recordar el puzzle de fusta, de 1908 peces, dedicat al cavaller i al drac, amb el que Centelles va assolir un rècord històric –durant un temps-, al construir el puzzle més gran del món.  Era un puzzle de 1908 peces que muntades van permetre mesurar un total de 767,35m2.

Adjuntem el pdf  del butlletí de les Finestres. El número 24, amb aquesta i altres informacions.

 

Finestres24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: