Un Jordi Díez al carrer Casp

La nova escultura instal·lada al pati de llums de l’Hotel Melià del carrer Casp – Foto: Alba Guiu / Jordi Díez

Centelles. Una bona notícia: l’escultura de fils d’acer de Jordi Díez, inspirada en un personatge de Lita Cabellut ja està  “penjada” al ME Barcelona hotel (un flamant 5 estrelles del grup Melià), al carrer Casp 1-13 de Barcelona. A tocar de la Plaça Catalunya. Ja en va parlar l’escultor a la xerrada que hi vam tenir el 17 de setembre (la tenia al taller). Ara ja està culminat.

Si entreu  a l’hotel de nova planta… ja trobareu una parella d’enamorats i una “mà caminant” que ja és del Díez. Però en faltava una: la van penjar, el dilluns 9 de maig, i a l’espera d’alguns retocs i de la inauguració oficial, ja es pot comunicar i veure.

La localitzareu des del passatge exterior, amb accés des del carrer Casp. I des de dintre, pujant i cercant el pati de llums.

L’escultura exenta, de 220 cm d’alt per 210 d’ample i 135 de fondo, és una figura femenina de fils d’acer soldats. Jordi Díez desenvolupa la tècnica que el va projectar, amb el Cerdà de Centelles i l’ha portat fins a París, pel  monument de Rafa Nadal.

La nova escultura s’inspira en un personatge de la pintura de Lita Cabellut. Artista natural de la província d’Osca, amb arrels gitanes, criada a Barcelona i resident a Holanda i amb projecció internacional.

Díez ens va dir que l’artista estava al cas i encantada amb el seu projecte.  L’escultor oriünd de Valladolid i amb taller a Centelles, està molt actiu i sabem que prepara altres projectes i algun altre per Barcelona, com una escultura per a la plaça Urquinaona, ben propera a  l’hotel de Casp.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: