Captar la idea

Artistes amb mercat (III)

Vista general de la parada d’Alicia Mesas i la seva germana. A la dreta, altres paradistes de la fira – Foto: Aleix Art

Alicia Mesas, dibuixant

Tenim sobre la taula fer a Centelles un mercat d’arts en paral·lel a l’oferta dels diumenges. Ens proposem presentar els artistes interessats

Canovelles/ Centelles. El parell d’artistes que comentarem han estat també dues sorpreses per a la cantera local. Tots dos coincideixen en el retrat de rostres, però amb tècniques diferents i amb un verisme i una qualitat poc freqüents.

Alícia Mesas ve de Canovelles i ara viu a la falda del Puigsagordi. Al Trabuc/ Penjador, el maig,  hi va exposar una desena de retrats. Aquarel·les de rostres de gent del cinema i alguns ficcionats per ella: Morgan Freeman –que els més joves confonien amb Nelson Mandela; Clint Eastwood, Johnny Deep o Mel Gibson, en el paper de “Braveheart”. Els papers èpics i amb valors són els preferits.  I no falten “amazones”.

Aquest material el va mostrar en el seu format original, en aquarel·la sobre paper. En previsió del mercat i ja avançant en altres fires, ha anat ampliant els canals per difondre’s.

A Canovelles tenen més experiència amb fira d’artistes. Ella i la seva germana gran, que també pinta i dibuixa,  formen part d’una associació local que de tant en tant, posen parada. Al voltant de Sant Jordi ho van fer i fa uns quinze dies, també. Ara dintre el context de la Festa Major. Ho feien a la plaça Joventut, al costat de l’envelat amb l’escenari. La fira en sí era de cinc expositors.  Poden semblar poquets, però les ganes hi van ser tot el dia, al cor d’una vila amb bastant múscul social. I a les 10 del matí ja tenien ambient i taules ocupades per nanos dibuixant en tallers organitzats.  Aquí Centelles estàvem disposats a començar 4.

Alicia portava les seves aquarel·les originals i la seva “reproducció” en diferents propostes: postals, punts de llibre, làmines més assequibles i llibretes relligades per ella, amb les tapes forrades amb els retrats i un collages de papers al darrera.

Tots els artistes  sota un sol conjunt de carpes permetia també provar alternatives en la disposició de les taules: mentre uns quants, les tenien en paral·lel, fent barrera, les d’Alicia i la seva germana feien un camí i convidaven a entrar i descobrir els diversos treballs.

Els contactes inicials pel mercat centellenc han propiciat que com la Griselda Fabregó, l’Alicia hagi plantejat fer tallers de dibuix a escoles del poble. Hi ha ganes de fer coses. El mercat fa moure les idees.

Llibretes amb els retrats d’Alicia, relligades i amb collages fets per ella – Foto: Aleix Art

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: