Artistes en intersecció

Dotze artistes de Colòmbia i dotze de Catalunya intercanvien obra per exposar a Bucaramanga i a Sant Pere de Vilamajor
Bucaramanga, ciutat colombiana, capital del departament de Santander, amb uns 580.000 habitants

Centelles. En aquests temps que els horitzons s’han complicat bastant –guerres, canvi climàtic, pandèmia- encara hi ha qui estén ponts de cultura i pau.  Ja fa uns anys que bàsicament, des de La Garriga, plantegen operacions d’intercanvi d’obres amb artistes d’altres països. Es vesteix un grup d’artistes aquí i allà, es fan obres d’unes mateixes mides -50×50 cm-, per aprofitar marcs estàndards que són a tot arreu i s’envien les obres per fer exposició aquí i allà.

A darrera aquestes operacions hi ha una ment pensant, que la va “enredant”: el Jaime Moroldo. Fa poc es va cloure la part d’exposició d’intercanvi amb el Japó, que ja es va poder veure l’any passat aquí, a La Rectoria (veure el post).

Però el projecte continua i creix: el mes d’abril, a partir del 7, s’inaugura l’exposició d’intercanvi amb artistes de Colòmbia.  A allà la persona de contacte és l’artista Angélica Ramírez. El primer torn del intercanvi és a l’altra banda de l’Atlàntic.

Potser recordareu un article del blog o la proposta de Accionescreativas, de fa ja un temps, amb el títol “Tierra” que ja implicava a artistes colombians. Amb això ja es va entrar en contacte amb un primer grup d’artistes i es va començar a gestar l’intercanvi.

L’exposició  de l’abril s’inaugura al Museo de Arte Moderno de Bucaramanga, una ciutat de 580.000 habitants, al nord del país sudamericà. Moroldo ens diu que, un dels seus contactes, tarda 9 hores a arribar-hi des de Bogotà, la capital. Alguns dels artistes colombians són de Bucaramanga i d’altres participen des d’altres localitats.

Els artistes colombians són: l’Angélica Ramírez, Bibiana Camargo, Danny Sánchez, Fabián Salazar, Fidel Castro, Giovanny “Gio”López, Isabella Arenas, Iván Acevedo, Jaya, Lina Avendaño, Mari Menez i la Sharon Padilla.  Cada país participa amb dotze artistes. Per part de Catalunya hi participen, bàsicament creadors relacionats amb La Garriga i amb el Centre d’art La Rectoria de Sant Pere de Vilamajor: Albert Cubells, Aleix Mataró, Francesca Riu, Gemma Palau, Glòria Auleda, Glòria Ortega, Jaime Moroldo, Jaume Guardis, Pere Pich, Rob Dubois, Silvia Navarri i l’Stefano Puddu. Viatgen les obres.        

Entrada del Museo de Arte Moderno de Bucaramanga, seu que acollirà l’exposició “Intersección”

Dintre les dimensions dels marcs, els artistes poden fer el que vulguin. Sobre paper o cartolina, tela, etc. Es presenten pintures, dibuixos, obres amb collage, etc. Un servidor ha fet uns linòleums bicolors dedicats a la Diada de Sant Jordi.  Les dues obres amb les que cada artista participa, són diferents.

Per la part dels artistes colombians hem  pogut espiar el catàleg que s’està preparant i crida l’atenció el muntatge amb fils de la pròpia Angèlica; la pintura “Quietud” de Bibiana Camargo; i, en especial, el dibuix ”Almas que deambulan” d’ Isabella Arenas. Però totes les obres són molt originals.  Crec que es poden plantejar molts neguits en comú o com diu el títol de l’exposició “interseccions” entre els artistes d’aquí i d’allà.   

 A Catalunya, la seu de l’exposició serà la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor, d’aquí uns mesos.

One thought on “Artistes en intersecció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: